4 установки HIMARS та 32 артилерійські системи: що включає черговий пакет допомоги США (ВІДЕО)

Среда, 5 октября 2022, 17:52
США надають Україні черговий пакет військової допомоги, який включає в себе ракетні установки HIMARS та артилерію.
4 установки HIMARS та 32 артилерійські системи: що включає черговий пакет допомоги США (ВІДЕО)

США у рамках ленд-лізу та розширеної віійськової допомоги оприлюднили інформацію про новий пакет військових поставок на 625 млн. доларів, який був підписаний президентом Джо Байденом. Дане озброєння постачається з наявних запасів збройних сил США.

В нього увійшли, зокрема, 4 установки HIMARS, 16 гармат калібру 155 мм, 16 легких гаубиць калібру 105 мм, 75 тисяч звичайних та 500 високоточних снарядів калібру 155 мм. Також цей пакет містить різноманітні протитанкові засоби, міни, патрони та спорядження - 1000 снарядів калібру 155 мм для мінних постановок, 30 тисяч мінометних мін калібру 120 мм, 200 панцирних транспортних засобів MaxxPro, 200 тисяч патронів для стрілецької зброї, обладнання для встановлення загороджень, протипіхотні боєприпаси Claymore та польове обладнання.

Загалом США надали військової допомоги на 16,8 мільярда доларів за час війни. На території України будуються заводи з виробництва боєприпасів стандарту НАТО.

Про військові поставки - у нашому відеосюжеті про оперативну інформацію на ранок 5 жовтня.

Також нагадаємо, що з 1 жовтня набув чинності закон про ленд-ліз для України, підписаний президентом США Джо Байденом. Документ передбачає масштабну підтримку української армії не лише зараз, а й у довгостроковій перспективі.

Вже зараз 800 великих та середніх американських компаній подали до Пентагону 1300 заявок на виконання військового замовлення для України, тож фахівці армії США могли обирати найкраще для підтримки своїх українських колег. По суті, на бік Києва тепер стала американська економіка – сила, яку в новітній історії перемогти поки що не вдавалося нікому.

За час, що минув із травня, коли закон було підписано, Вашингтон проробив величезну роботу. США створили оперативне командування, командування, яке займатиметься виключно українським напрямом: курируватиме питання навчання українською

Причому якщо раніше ця доставка здійснювалася військово-транспортною авіацією США, то тепер більша її частина піде морським шляхом до Гданська, а далі – сушею. І ця зміна логістики означає лише одне – військових вантажів буде багато. Дуже багато. Від важкої бронетехніки до артилерії, від засобів ППО до систем електронної розвідки та наведення.

comments powered by HyperComments