Одесу знову атакували іранськими безпілотниками (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Воскресенье, 25 сентября 2022, 12:12
Вранці 25 вересня Одесу знову атакували росіяни за допомогою безпілотників іранського виробництва.
Одесу знову атакували іранськими безпілотниками (ВІДЕО)

Сьогодні, 25 вересня, відразу після 6-ї години ранку в Одесі оголосили повітряну тривогу. І десь о половині на сьому над Одесою з'явилися дрони - ті самі недогрьобані балалайки іранського виробництва, які дирчать немов скажені. 

Один такий безпілотник збили.

Ше три влучили у адміністративну будівлю у центральній частині Одеси. Постраждалих та загиблих немає. Але сама будівля має суттєві руйнування, виникла пожежа.

Детальніше у відеосюжеті.

Також після цього в Одесі обмежено рух тролейбусів - на всі маршрути вийшло зранку всього 36 машин, хоча у звичайний вихідний день працює біля 50 тролейбусів.

Потім, після 10-ї години 25 вересня, в Одесі оголосили ще одну повітряну тривогу. Під час неї над морем збили ще 5 таких безпілотників. Таким чином, скоріш за все, 25 вересня збили 6 або навіть більше безпілотників.

Нагадаю, минулого разу росіяни намагалися атакувати Одесу такими дронами 23 вересня. Тоді було збито протягом двох атак 5 безпілотників, але два влучили у будівлю біля одеського порту та зернових терміналів.

Нагадаю, що це недогрьобані балалайки. Це такий дрон, який виглядає як трикутний у плані літачок без хвоста. Він оснащений двотактним бензиновим двигуном - тому він і дирчить так, що цю штуку чутно за кілька кілометрів. Дрон має вагу 200 кг, при цьому несе до 40 кг боєголовки. Він летить на відносно невеликій висоті та з невеликою швидкістю, тому його досить легко збити, хоча такі дрони під час польоту маневрують та ухиляються від зенітного вогню. Запас палива дозволяє летіти на відстань до 2000 км, тобто триматися у повітрі більше 10-12 годин. Але дальність керування ним значно менше - скоріш за все, не більше 200-300 кілометрів. Це дрон-камікадзе, який летить в один кінець - його задача прилетіти до цілі та впасти на неї. Боєголовка у нього досить потужна. Запускають їх з пускової установки, замаскованої під вантажний автомобіль, яка вміщує 5 дронів.

Так звана "друга армія світу" нещодавно закупила такі та деякі інші дрони в Ірані - країні, яка має набагато потужнішу військову промисловість, ніж у росії. Після останніх атак росіян іранськими безпілотниками по українським містам увечері 23 вересня Україна вислала посла Ірану та скоротила штат іранського посольства - більшості дипломатів відкликали акредитацію. Тим більше, ми пам'ятаємо долю авіалайнера компанії "Міжнародні авіалінії України", який у січні 2020 року збили над столицею Ірану Тегераном...

comments powered by HyperComments