Часткова мобілізація в росії не вплине на загальний хід війни

Четверг, 22 сентября 2022, 13:41
У Інституті вивчення війни вважають, що оголошена у росії часткова мобілізація не буде мати суттєвого впливу на хід війни протягом наступних кількох місяців.
Часткова мобілізація в росії не вплине на загальний хід війни

Часткова мобілізація в росії, оголошена 21 вересня президентом рф Володимиром Путіним, не матиме суттєвого впливу на перебіг війни в Україні в найближчі місяці. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Оголошення Путіна про часткову мобілізацію відобразило багато проблем, з якими Росія зіштовхується під час її невдалого вторгнення в Україну. Москва навряд чи зможе вирішити їх у найближчі місяці", - йдеться у повідомленні від 22 вересня.

Це загалом співпадає з нашими висновками, зробленими відразу після оголошення цієї мобілізації.

Як зазначають військові аналітики, наказ мобілізувати частину "підготовленого" резерву РФ, тобто осіб, які пройшли строкову службу, протягом місяців не створить значної бойової сили РФ.

"Цього може бути достатньо для того, щоб у 2023 році підтримувати нинішній рівень російської військової сили, компенсуючи втрати, хоча навіть це ще не зрозуміло", - заявили експерти.

В Інституті вивчення війни вважають, що часткова мобілізація в РФ не зможе завадити можливості України звільнити від окупантів більшу частину своїх територій до зими.

comments powered by HyperComments