Російський флот скоротив присутність у морі (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Вторник, 6 сентября 2022, 17:38
Аналізуємо дії флоту росії та судноплавство в морських портах Одеської області на 6 вересня. Знову знайшли унікальні кадри - що там роблять росіяни у Севастополі.
Російський флот скоротив присутність у морі (ВІДЕО)

Розпочнемо з аналізу дій флоту росії у Чорному морі та фактору його загрози для Одеси та інших міст України. Декілька днів не було можливості оперативно відслідкувати всі моменти дислокації та операцій росіян у морі, але зараз є вся інформація.

Отже, декілька днів поспіль росіяни тримають у морі у складі оперативного з'єднання чорноморського флоту не більше двох ракетних кораблів, що оперують трохи південніше Севастополя біля кримського узбережжя. Інші російські кораблі ховаються у Севастополі.

Сьогодні, 6 вересня, повернувся у Севастополь ракетний корвет "Грайворон" типу 21631 "Буян-М". На корветах даного типу росіяни перестали наносити "зірочки", які позначають кількість випущених по Україні ракет. Це видно тут - у порівнянні з кадрами, зробленими наприкінці липня. Бояться розголосу, в тому числі і у нас на каналі.

5 вересня, вчора, повернувся до Севастополю фрегат "Адмирал Макаров". Але їм на заміну вийшли інші кораблі.

Ось що відбувається біля Севастополя. Дивимость на рятувальне судно чф рф "Эпрон" та на патрульний корвет типу 22160 на зовнішньому рейді.

Єдине, що зараз може вдіяти російський чорноморський флот проти України - це ракетні обстріли з кораблів та літаків з далекої відстані з Чорного моря. Але зараз ППО збивають 70% та більше російських далекобійних ракет. Так, вночі 3 вересня було збито всі 5 ракет "Калібр", які росіяни випустили з кораблів з Чорного моря по Дніпропетровській області. А сьогодні було збито 5 із 6 надзвукових ракет Х-101, які випустили зі стратегічних бомбардувальників ТУ-95 аж над Каспійським морем, але летіли вони в бік Миколаївщини з сторони Чорного моря. Остання ракета, на жаль, влучила у нафтобазу у Кривому Розі.

Тепер трохи про судноплавство з портів Одеської області. Сьогодні, 6 вересня, відправилися ще 6 суден, що доводить загальну кількість судн, що вийшли в море з портів "Великої Одеси" до 95. 

Це по два балкери з портів Одеса і Чорноморськ, а також балкер і танкер з олією з порту Південний.

 

comments powered by HyperComments