США надали Україні найбільший пакет військової допомоги

Среда, 24 августа 2022, 14:46
Підписаний сьогодні, 24 серпня, президентом США Джо Байденом черговий пакет військової допомоги на майже 3 мільярди доларів є найбільшим за обсягом, однак розрахований на широку перспективу за часом постачання.
США надали Україні найбільший пакет військової допомоги

Президент США Джо Байден привітав Україну з Днем незалежності та оголосив про надання для Збройних Сил України допомоги у розмірі $2,98 мільярдів. Йдеться про надання $3 млрд систем протиповітряної оборони, артилерійських систем, боєприпасів, безпілотних авіаційних комплексів та радарів.

Про це повідомили на сайті Білого дому.

Від імені всього населення США Джо Байден привітав українців, які «надихнули світ своєю надзвичайною мужністю та відданістю свободі». За його словами, сьогодні, коли в Україні відзначають День Незалежності, не лише свято минулого, а й підтвердження суверенного та незалежного майбутнього українського народу.

США, як і раніше, віддані підтримці України, яка продовжує бути «рішучою і сильною перед повномасштабним російським вторгненням». Американський президент вважає, що завдяки наданню допомоги Україна зможе себе захищати у довгостроковій перспективі.

«Знаю, що цей День незалежності гіркий для багатьох українців, оскільки тисячі було вбито чи поранено, мільйони були змушені покинути свої будинки, і так багато інших стали жертвами російських звірств та нападів. Але шість місяців невпинних атак лише зміцнили гордість українців за себе, свою країну та за 31 рік незалежності. Сьогодні і щодня ми стоїмо разом з українським народом, щоб проголосити, що темрява, яка керує самодержавством, не зрівняється з полум'ям свободи, яке висвітлює душі вільних людей. Сполучені Штати, у тому числі горді українці-американці, з нетерпінням чекають на продовження слави України як демократичної, незалежної, суверенної та процвітаючої держави», – сказано у привітанні Байдена.

comments powered by HyperComments