Українські військові моряки тренуються на переданих ВМСУ британських мінних тральщиках

Пятница, 22 июля 2022, 16:21
ВМС України почали освоєння переданих нашій державі двох мінно-тральних кораблів типу "Сендаун" у Великобританії.
Українські військові моряки тренуються на переданих ВМСУ британських мінних тральщиках

За повідомленням ВВС, на одній з військово-морських баз у північній частині Великобританії десь у Шотландії українські військові моряки ведуть навчання, тренування та освоюють передані Україні два вживані британські мінні тральщики типу "Сендаун" - які під час служби у Королівському флоті називалися "Блайт" та "Ремсі". 

Українські моряки зараз навчаються застосовувати зброю, вивчають механізми кораблів та відпрацьовують боротьбу за живучість.

Кілька днів тому дану базу та процес навчання моряків ВМСУ проінспектували заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов і парламентський заступник держсекретаря із збройних сил Великобританії Джеймс Хіпі. Володимир Гаврилов заявив, що такі надводні одиниці наразі життєво необхідні Україні у зв'язку із мінуванням росіянами північно-західної частини Чорного моря. 

Але зараз прохід будь-яких українських військових кораблів через чорноморські протоки Босфор і Дарданели заборонений Туреччиною - оскільки вона заборонила прохід через них як кораблів воюючих держав (росії та України), так і військових кораблів нечорноморських держав. Таким чином, російські кораблі з Середземного моря не можуть перейти до Чорного моря - і це дуже важливо для ходу війни.

Тральщики типу "Сендаун" належать до сучасного покоління мінно-тральних кораблів, що класифікуються як "тральщики-шукачі мін" та збудовані у 1999-2000 рр. Їх довжина 53 метри, ширина 11 метрів, осаду до 2,3 метра, водотоннажність 484 тонни. Можуть розвивати швидкість до 13 вузлів під дизелем, а також електродвигуни для безшумного малого ходу. Озброєння у них невелике - одна 30-мм автоматична гармата "Бушмайстер-2", три шестиствольні кулемети "Мініган" і пара звичайних ручних кулеметів. Головна функція таких кораблів – пошук, знешкодження та знищення мін, а також рятувальні операції.

comments powered by HyperComments