ЗСУ втретє завдали удару по мосту в Херсоні (ВІДЕО)

Четверг, 21 июля 2022, 12:02
21 липня було в третій раз завдано удару по автомобільному Антонівському мосту через Дніпро біля Херсону. Він непридатний для руху автотранспорту.
ЗСУ втретє завдали удару по мосту в Херсоні (ВІДЕО)

ЗСУ знову завдали удару по Антонівському мосту в Херсонській області за допомогою американських РСЗВ HIMARS. Про це повідомив так званий "заступник голови військово-цивільної адміністрації регіону", а насправді просто гауляйтер окупантів Кирило Стремоусов.

За його словами, цього разу мостом намагалися завдати удару 12 ракетами, але всі вони були, нібито, збиті системою ППО. Російське агентство ТАРС повідомляє, що система ППО над Херсоном посилюється, у готовність наводять нові сили.

Нагадаємо, 19 та 20 липня ЗСУ вже завдали ударів ракетами з установок HIMARS по Антоновському мосту. Всі пошкодження зосереджені на одному з прольотів. Рух автотранспорту по мосту припинений. Можливо, окупанти ще мали до сьогоднішнього удару обмежену технічну можливість на пересування по мосту військової техніки. Але, скоріш за все, Антонівський міст починаючи відсьогодні, стає зовсім непридатним для руху.

І тому у російських окупантів без Антоновського мосту залишається всього дві можливі переправи через Дніпро. Одна - залізничний міст біля Херсону, друга - суміщений автомобільний та залізничний перехід по греблі Каховської ГЕС. Все угруповання російських військ на правому березі Дніпра у Херсонській області розділене навпіл річкою Інгулець - притокою Дніпра, через яку у розпорядженні окупантів є лише один міст. 

Таким чином, неможливість руху Антонівським мостом ставить російських окупантів у Херсоні під загрозу оточення і блокади.

Ілюстративне відео: робота ракетних установок HIMARS

comments powered by HyperComments