ЗСУ здійснили удар по Антонівському мосту у Херсоні (ВІДЕО)

Вторник, 19 июля 2022, 13:23
19 липня ракетний удар з установок HIMARS завдав пошкоджень Антонівському мосту через Дніпро біля Херсону.
ЗСУ здійснили удар по Антонівському мосту у Херсоні (ВІДЕО)

В районі Херсону через Дніпро перекинуто два мости. Один - автомобільний, Антонівський, росташовано буквально у передмісті Херсону. Інший міст знаходиться за кілька кілометрів вище - і по ньому проходить залізниця, яка йде від Херсону до Криму через Перекоп.

Вранці 19 липня ЗСУ завдали вдалого удару по Антонівському мосту, скоріш за все - з ракетних установок HIMARS. В результаті цього міст зазнав певних пошкоджень - на ньому з'явилися наскрізні пробоїни одного з прольотів на автомобільній проіжджій частині.

Це не остаточне руйнування моста, та декілька послідовних ударів зможуть зробити рух будь-якого транспорту по мосту неможливим, призводити до скупчень російської військової техніки біля цього та інших мостів - і це може стати ще однією ціллю для українських ракет та артилерії. Крім того, виведення з ладу Антонівського мосту дає можливість оперативного оточення всього російського угруповання окупаційних військ біля Херсону.

 

Оновлено

Деякі деталі повідомив радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань. За його словами, ракетно-артилерійського удару було завдано по базі та укріпленням окупантів біля Антонівського мосту.

"Є точне влучення в районі Антонівського мосту, а саме між мостами через Дніпро та через Конку, у районі автостанції. Там є такий майданчик, де орки зробили дуже потужні укріплення, розмістили багато зброї, розмістили військовий підрозділ, який займається охороною та виступає потужним блокпостом на території між мостами. Наразі там потужний вибух", - розповів Хлань.

comments powered by HyperComments