Флот росії продовжує операції у Чорному морі проти Одеси (ВІДЕО)

Среда, 13 июля 2022, 13:55
Чорноморський флот росії продовжує загрожувати Одесі та іншим містам України ракетними обстрілами.
Флот росії продовжує операції у Чорному морі проти Одеси (ВІДЕО)

Станом на 13 липня склад оперативного з'єднання чорноморського флоту росії дещо збільшився. Зберігається загроза ракетних обстрілів Одеси та інших міст України.

У відеосюжеті ми показуємо, що саме росіяни роблять у морі у ці дні.

За даними Одеської військової адміністрації та оперативного командування "Південь", основа оперативного з'єднання флоту росії на 13 липня складається з двох надводних кораблів з ракетами та двох підводних човнів, які загалом мають на борту 24 ракети "Калібр". Ці кораблі несуть загрозу Одесі та іншим містам України. Також у морі знаходяться два великих десантних кораблі, що імітують загрозу висадки десанту та здійснюють блокадну операцію.

Всі ці кораблі знаходяться поза радіусом дії українських протикорабельних ракет "Нептун" і "Гарпун" та не несуть безпосередньої загрози узбережжю Одеської області. Адже, якщо вони наблизяться до Одеси ближче ніж на 200-250 км, то ризикують отримати нищівний смертельний ракетний удар. 

Водночас ми бачимо, що росіяни намагаються підсилити ППО своїх нових кораблів. Зокрема, у відео є фрагмент посадки вертольота Ка-29 на палубу патрульного корвету проекту 22160, де встановлено сухопутний ЗРК "Тор" на гусеничному шасі. Однак, як показала практика боїв за острів Зміїний, такі ЗРК зовсім безпорадні при ударах протикорабельними ракетами та ударів з "Байрактарів".

Також ми бачимо, що повертається назад до Севастополю фрегат "Адмирал Макаров" - однотипний з ураженим ракетами, але відремонтованим, "Адмирал Эссен". 

Ще ми можемо побачити, як до Севастополя за допомогою буксирів заходить один з російських підводних човнів типу "Варшавянка". Наявність буксирів свідчить або про несправність, або про бойове пошкодження.

comments powered by HyperComments