85 днів війни: росіяни злякалися бутафорської зброї Одеської кіностудії (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Четверг, 19 мая 2022, 21:32
Найголовніші події в Одесі та на фронті станом на вечір 19 травня. Як Одеська кіностудія налякала керівництво росії, як союзники постачають зброю Україні.
85 днів війни: росіяни злякалися бутафорської зброї Одеської кіностудії (ВІДЕО)

Завершується 85-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників, 19 травня. Україна відзначає день вишиванки. В Одесі та Одеській області все спокійно, обстрілів не було вже більше доби. Це одночасно добре, але не втрачаємо пильності - бо рашисти хочуть зробити з Одесою щось дуже погане - бо ніяк інакше вони не можуть. 

Вже другий день ми тут сміємося зі спікерки міністерства так званих іноземних справ росії. Вона заявила, що на Одеській кіностудії є якась військова база, що там, на Французькому бульварі, стоїть військова техніка. Злякалася, бідося. І Лавров злякався, і Пєсков теж злякався, а путін - найбільше злякався. Вся росія до усрачки злякалась військової техніки на Одеській кіностудії. А військова техніка там дійсно є - це стара полуторка часів Другої Світової війни, яка іноді їздить на зйомках фільмів про війну. А ще на кіностудії є муляжі автоматів, гвинтівок та шабель - тут широкий вибір, або дерев'яні, або з пап'є-маше. От вони всі побачили і злякались дерев'яних автоматів та старої вантажівки. Боже, які кончені....

До речі, колеги виявили, чому путін так боїться Зеленського. Теж до усрачки, навіть більше, ніж  дерев'яних автоматів з Одеської кіностудії. Адже його донька Катерина Тихонова перебуває у стосунках та має дитину від Зеленського. Але не Володимира, а Ігоря, це танцюрист російського походження, який вже давно мешкає в Німеччині. Але просто уявіть: путін веде війну проти України, президент якої Зеленський. А маленька онучка путіна має прізвище Зеленська. Може хай путін у свої родині спочатку порядок наведе? Бо інакше, коли він такий недолугий, то все буде як у нашій старій добрій приказці: "Бандера прийде, порядок наведе". 

Тим часом на морі продовжує перебувати російський флот, який розділився на два з'єднання. У їх складі є не менше двох кораблів з крилатими ракетами, які загрожуть обстрілами Одесі та іншим містам України.

На фронті наступ росіян продовжуєтья лише на Донбасі під Северодонецьком та Лисичанськом. На Харківщині все навпаки - там наступає армія України та потроху звільнює один за одним наші села та містечка. На інших ділянках фронту масштабних боїв немає, але продовжуються артилерійські обстріли. 

Українські партизани змогли знайти та підірвати бронепоїзд - єдиний, які росіяни задіяли у цій війні. Цей технічний раритет, який стояв на запасних коліях ще з періоду війни у Чечні, витягли з резерву та відправили патрулювати залізницю між окупованими Кримом та Мелітополем. 

Росіяни намагаються провести у себе приховану мобілізацію.

Але тим часом весь світ продовжує підтримувати Україну. Вже стають до бою ті дві сотні танків, які передала Польща. Передає танки Чехія. Відправила чергову партію бронетехніки Австралія. А сьогодні конгрес США остаточно ухвалив закон про фінансову допомогу проти війни на 40 мільярдів доларів, який фактично фінансує програму ленд-лізу для України. І це свідчить, що США вкладають дуже серйозні гроші у перемогу України, в якій вони не сумніваються. 

Італія разом з керівництвом ООН пропонує план припинення війни, виведенню російських військ з території України під контролем ООН та подальшого дипломатичного вирішення всіх проблемних питань на міжнародній конференції, яка повинна повністю відновити територіальну цілісність України.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький виразив більш конструктивну точку зору відносно завершення війни та подальшої долі росії. Він вважає, що з терористами, тобто з путіним, домовлятися не треба - тому що з терористами не ведуть переговори, їх знищують. Президент росії вже втратив обличчя, там немає чого зберігати, як це хотіли допомогти йому деякі європейські лідери типу Макрона. 

Але я хочу наостанок зауважити, що обличчя путін може зберегти. Для цього йому будуть потрібні два компетентні спеціалісти - один бальзамувальник та один таксидерміст. Опудало повинне добре зберегтися, щоб було чим лякати тих політиків, яким у майбутньому заманеться погратися у війну. 

comments powered by HyperComments