В Одесі додатково виділили на військві потреби понад 147 мільйонів гривень

Середа, 26 червня 2024, 17:25
Загалом за половину 2024 року в Одесі з міського бюджету виділили на військові потреби понад мільярда гривень.
В Одесі додатково виділили на військві потреби понад 147 мільйонів гривень

26 червня на сесії Одеської міської ради зміними бюджет міста на 2024 рік - виділено додаткові 147,7 мільйона гривень на військові потреби. Організаційно це зроблено шляхом збільшення видатків на міську цільову програму "Безпечне місто Одеса". 

Вказана сума - це цільова субвенція, яка перераховується на рахунки військових частин на виконання їх заявок, що надійшли до мерії. 

"В другому читанні проголосований проєкт Закону  №9559-д , який дозволить муніципалітетам здійснювати закупівлі дронів, оптичних приладів, автівок та іншого (крім зброї) не тільки для ТрО, а й для інших підрозділів ЗСУ. Тож чекаємо внесення змін до Бюджетного кодексу", - розповів мер Одеси Геннадій Труханов. 

Заступниця міського голови Світлана Бедрега зазначила, що цьогоріч за трьома міськими програмами на підвищення обороноздатності Одеси  виділено понад мільярд гривень. І це при тому, що міська казна недоотримала 1,1 млрд гривень через вилучення "військового" ПДФО до державного бюджету. 

Також сьогодні продовжуються виплати матеріальної допомоги мобілізованим у 2024 році одеситам. За цим напрямком вже профінансовано 7,2 млн гривень.

comments powered by HyperComments