В Одесі продовжує працювати місія ЮНЕСКО

Среда, 2 августа 2023, 16:51
Місія ЮНЕСКО, яка визначає масштаби руйнувань від російських ракетних ударів по Одесі, продовжує роботу у місті.
В Одесі продовжує працювати місія ЮНЕСКО

Місія ЮНЕСКО продовжує свою роботу в Одесі. Про це на зустрічі із міським головою Геннадієм Трухановим сказала очільниця місії, координаторка ЮНЕСКО в Києві К’яра Децці Бардескі. За її словами спеціалісти ЮНЕСКО продовжують технічне обстеження обʼєктів, фіксацію пошкоджень  для подальшої оцінки шкоди та збитків. 

Геннадій Труханов подякував міжнародним партнерам за роботу, яка є дуже важливою для одеситів, адже йде мова про нашу культурну спадщину. За результатами роботи місії буде підготовано детальний звіт та рекомендації щодо відновлення та збереження обʼєктів культурної спадщини.

Збитки від руйнувань ще підраховуються. Попередньо мова йде про мільйони доларів - бо це портова інфраструктура, зерно, і неоцінимі пам’ятки архітектури. Вже ведеться робота з заміни вікон. 

Загалом ЮНЕСКО підтвердило пошкодження 270 культурних пам'яток в Україні. Станом на 20 липня, з 24 лютого 2022 року пошкоджено 116 релігійних об’єктів, 27 музеїв, 95 будівель, що представляють історичний та/або художній інтерес, 19 пам’ятників, 12 бібліотек, 1 архів.

Після цього під час ударів по Одесі 19-23 липня в місті пошкоджено 26-28 пам'яток архітектури.

comments powered by HyperComments