Одеса зберігає високий рівень кредитного рейтингу

Среда, 2 августа 2023, 13:50
Судячи з повідомлення одеської мерії, кредитний рейтинг міста за версією одного з авторитетних рейтингових агентств, незважаючи на війну, залишаєтсья на стабільно високому рівні.
Одеса зберігає високий рівень кредитного рейтингу

Рейтинговим агентством «Кредит-Рейтинг» 25 липня за результатами  2022 року оновлений та підтверджений довгостроковий кредитний рейтинг Одеси на рівні uaAА- з прогнозом «у розвитку». 

Рівень uaAА-  характеризується дуже високою кредитоспроможністю. 

Кредитний рейтинг зумовлений ефективною політикою міської влади стосовно управління місцевим боргом та суттєвим зменшенням рівня боргового навантаження бюджету громади в результаті дострокових погашень кредитів, залучених міською радою.  Зважаючи на надзвичайну цінність кваліфікованої оцінки кредитного рейтингу міста, для проведення ефективної політики стосовно управління місцевим боргом, з метою оптимізації його обсягу й структури та зменшення боргового навантаження бюджету міста, Департамент фінансів Одеської міської ради і  у 2023 році продовжує співпрацю з  рейтинговим агенством з метою оновлення кредитного рейтингу міста Одеси.

comments powered by HyperComments