В Одесі вирішать майбутній вигляд Катерининської площі на конкурсі

Четверг, 23 февраля 2023, 15:35
Як буде виглядати у недалекому майбутньому Катерининська площа - вирішить архітектурний конкурс.
В Одесі вирішать майбутній вигляд Катерининської площі на конкурсі

В Одесі проведуть конкурс на кращу проєктну пропозицію з реконструкції Катерининської площі. Рішення про це 23 лютого 2023 року прийняв виконком Одеської міської ради.

В конкурсі візьмуть участь чотири компанії - ПП "Ретроград плюс", Архітектурно-художній інститут ОДАБА, і два італійських архітектурних бюро - Ardielli Fornasa Associati і Peluffo & Partners.

Однак, як зазначив в.о. віце-мера Олександр Філатов, переможця конкурсу визначать у кращому разі в серпні. Якби конкурс був відкритим, ішлося б про термін у півтора роки та більшу вартість для бюджету - лише на премії переможцю не 350 тисяч, а не менше 8-10 мільйонів гривень., запевняє чиновник.

Водночас професійні архітектори, які не отримали запрошення на конкурс, можуть подати свої проєкти, якщо вони заздалегідь повідомили про намір брати участь і отримали згоду. При цьому мерія має відповісти про своє рішення за 10 днів.

Фактично ж можна казати, що реально суть конкурсу в тому, який саме фонтан тут буде встановлено -тому що міський голова заявив сьогодні, що площі буде так чи інакше повернуто її історичний вигляд, тобто як раз з фонтаном.

comments powered by HyperComments