В Одесі депутати не змогли проголосувати за демонтаж пам'ятника російській імператриці (ВІДЕО)

Среда, 28 сентября 2022, 16:16
28 вересня на сесїї міської ради депутати не змогли набрати достатньо голосів, щоб прийняти рішення про перенесення пам'ятника російській імператриці Катерині ІІ до краєзнавчого музею.
В Одесі депутати не змогли проголосувати за демонтаж пам'ятника російській імператриці (ВІДЕО)

На сесії міської ради 28 вересня розглядався проект рішення про перенесення пам'ятника російській імператриці Катерині ІІ, який офіційно названий був свого часу "засновникам Одеси" з нинішнього місця на Катерининській площі до історико-краєзнавчого музею. З присутніх в залі 40 депутатів "за" проголосували лише 17, інші "не голосували". Тих, хто відкрито проголосував "проти" не було.

Даний проект рішення винесла на сесію фракція партії "Європейська Солідарність".

Однак, цілком зрозуміло, чому саме більшість з присутніх депутатів не заходіли голосувати за даний проект саме зараз. Адже до 20 жовтня йде онлайн-опитування одеситів щодо майбутньої долі пам'ятника. І вже після цього, з урахуванням думки мешканців Одеси, міська рада буде приймати остаточне рішення. Скоріш за все, за своєю суттю воно буде таким самим - щоб демонтувати цей пам'ятник або взагалі, або з перенесенням його до одного з одеських музеїв.

У нашому відео - аналіз оголошеного зараз онлайн-опитування містян щодо майбутньої долі пам'ятника російській імператриці. Цей процес, а також онлайн-конференція щодо цього пам'ятника вже показали, як багато нинішніх та колишніх одеситів готові відстоювати самі або за гроші ідеї "руzzкого міру" в українській Одесі. Також відзначимо, як культурні народи на прикладі пам'ятників зберігають свою культуру та історичну пам'ять.

comments powered by HyperComments