Забудова ділянки Міністерства оборони в центрі Одеси виявилася незаконною

Четверг, 28 июля 2022, 13:42
Декілька багатоповерхівок, які збудували пару років тому структури бізнесмена Аднана Ківана на території Міністерства оборони в Одесі, виявилися нахаббудом.
Забудова ділянки Міністерства оборони в центрі Одеси виявилася незаконною

Як вважає суд, три багатоповерхівки будівельної компанії "Кадорр" забудовника Аднана Ківана по Італійському бульвару, 1 в центрі Одеси, виявилися незаконним нахаббудом.

Справа почалася ще 2015 року, коли тодішній голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі своїм розпорядженням передав під забудову ділянку землі Міноборони в Одесі по Італійському бульвару, 1 Південному управлінню капітального будівництва Міноборони, яке згодом вже самостійно передало приватному забудовнику вказану ділянку. Після цього починаючи з 2016 року там були збудовані "24-та", "25-та" та "50-та" так звані "перлини".

Позов до суду подав слідчий Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону. Він повідомив суду, що вказане будівництво велося незаконно і без дозволу Південного управління капбудівництва Міністерства оборони. Однак, все ж таки у березні 2018 року міський департамент архітектури та містобудування видав дозвіл на будівництво саме на підставі заяви одного з чиновників Південного управління КС МОУ. У матеріалах судової справи даний чиновник тепер стверджує, що з такою заявою на будівництво 16-поверхівки не звертався.

Нагадаємо, згідно з розпорядженням голови Одеської обладміністрації Михайла Саакашвілі, земельна ділянка площею 0,75 гектара, що належить Міноборони, була передана Південному управлінню капітального будівництва Міністерства оборони для "розміщення та постійної діяльності Збройних сил України". Раніше цю ж земельну ділянку відвели військовим будівництвом на основі рішення Одеської міської ради від 10 червня 2015 року. Таким чином, Саакашвілі тоді продовжив земельну та будівельну політику міської влади.

Цілком можливо, що містобудівельні умови та дозвіл на будівництво були видані на основі підробленого документу. Як свідчить практика, компанія "Кадорр" зводила багатоповерхівки у центрі Одеси навіть на основі документів Міністерства культури, які згодом саме міністерство називало підробленими. 

 

comments powered by HyperComments