Від російських ударів знищено 280 об'єктів портової інфраструктури

П'ятниця, 13 вересня 2024, 16:28
За понад два роки повномасштабної війни росіяни своїми ударами знищили 280 об'єктів української портової інфраструктури за даними Міністерства розвитку громад та територій.
Від російських ударів знищено 280 об'єктів портової інфраструктури

На міжнародній конференції United for Justice. Accountability for the Attacks against Civilian Objects у Києві обговорили притягнення до відповідальності росіян, винних у масованих атаках на Україну. Під час виступу на заході президент України Володимир Зеленський заявив, що станом на сьогодні відомо про 137 тис. воєнних злочинів, які скоїла московія.

Однією з ключових тем конференції стало питання руйнування зернових терміналів та інфраструктури портів, що спричинило значні економічні втрати та загрожує глобальній продовольчій безпеці. Так, за останні два роки росія знищила 280 об’єктів портової інфраструктури, понад 150 транспортних засобів, 17 цивільних суден, понад 100 тис. т зернових вантажів.

«Рік тому, завдяки підтримці військово-морських сил ЗСУ та наших міжнародних партнерів Україна запустила в роботу морський коридор. Попри постійні обстріли ворогом портової інфраструктури цей коридор не припиняв своєї роботи. За цей час портами було оброблено 2523 судна і перевантажено понад 68 млн т вантажів, з яких 46 млн т агропродукції пішли на експорт до понад 46 країн світу. Це більше, ніж було експортовано за час дії Зернової ініціативи, що демонструє: навіть під час війни Україна виконує свої міжнародні зобов’язання та робить вагомий внесок у світову продовольчу безпеку», — наголосив заступник міністра розвитку громад та територій України Сергій Деркач.

comments powered by HyperComments