Морськими коридором через Одеську область експортовано 40 мільйонів тон вантажів

Четверг, 18 апреля 2024, 12:25
Морський експорт України через порти Одеської області перевищив 40 мільйонів тон у рамках діяльності "чорноморського коридору".
Морськими коридором через Одеську область експортовано 40 мільйонів тон вантажів

З початку роботи у серпні чорноморського коридору, який забезпечує Україна, через порти Одеса, Південний та Чорноморськ було експортовано 40 млн тонн вантажів, повідомили у Мінінфраструктури - Мінвідновлення.

"За останні два роки Україна зміцнила експортні маршрути і збільшила обсяги експорту - зокрема, український коридор Чорним морем дозволив експортувати біля 40 млн тонн вантажів, зокрема 26 млн тонн зерна", - йдеться в повідомленні.

Вказані цифри стосуються лише великих морських портів Одеської області. До цього слід також додати Дунайські порти Одеської області, які за перший квартал 2024 року обробили понад 5,6 млн тонн вантажів, зокрема 4 млн тонн на експорт. Також створюються нові та розширюються існуючі наземні прикордонні переходи вздовж західного кордону. 

"Попри всі виклики, ми відчуваємо підтримку Уряду США та американського приватного сектору. Нещодавно ми оголосили про підтримку Експортно-імпортного банку США. Йдеться про фінансування закупівлі біля 40 дизель-локомотивів для “Укрзалізниці”. Це критично важливо для нашого експорту.  Працюємо над тим, щоб український експорт потрапляв на глобальні ринки, а Україна не просто зберігала, а й створювала нові робочі місця. Все це є ключовими компоненти нашої економічної стійкості в умовах наростаючої російської військової агресії", - зазначив віцепремʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

comments powered by HyperComments