Як Дунайське пароплавство працює у центрі Європи

Пятница, 25 ноября 2022, 12:46
"Українське Дунайське пароплавство" почало інтенсивно виконувати перевезення у середній течії Дунаю у напрямку Сербії.
Як Дунайське пароплавство працює у центрі Європи

"Українське Дунайське пароплавство" (УДП) минулого тижня відправило до Сербії черговий караван з вантажем залізорудної сировини, і ще один караван готується до виходу в рейс. Про це повідомив в.о. генерального директора УДП Дмитро Москаленко.

"УДП після тривалої паузи успішно повернулося на Середній Дунай. Перший рейс стартував у жовтні, відтепер на лінії постійно працює декілька караванів. Крім руди працюємо ще і вугіллям з Констанци. Завдяки відновленню співпраці з європейськими металургійними виробниками наша компанія диверсифікувала вантажні потоки, забезпечила флот стабільною роботою на вигідних умовах”, — написав Москаленко у Facebook.

За його словами, навігація на частині Дунаю поки що залишається закритою, але ситуація з рівнями води в річці покращилася, глибини прохідні, що дозволяє флоту УДП виконувати всі заплановані завдання.

Наприкінці вересня в УДП анонсували повернення на Середній Дунай частини флоту, який був передислокований на інші маршрути для забезпечення експорту аграрної продукції в умовах закриття українських морських портів у Чорному морі. У жовтні перший караван із вантажем аглоруди та котунів вирушив до Сербії.

ПрАТ "УДП" здійснює річкові вантажоперевезення по Дунаю. Компанія експлуатує понад 20 самохідних суден вантажного річкового флоту та приблизно 200 несамохідних суден, що дозволяє оперувати приблизно 20 баржевими караванами. Основу вантажів у 2022 році складають зернові та металургійна сировина. Крім того, компанія почала розвивати напрям контейнерних перевезень і запустила регулярні контейнерні каравани.

comments powered by HyperComments