Україна втратила до 6 тисяч кілометрів залізниць

Четверг, 29 сентября 2022, 13:33
За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, зараз Україна через пошкодження під час бойових дій чи ворожу окупацію не може використовувати до 6 тисяч кілометрів залізниць.
Україна втратила до 6 тисяч кілометрів залізниць

За словами міністра інфраструктури України, з початку повномасштабного вторгнення росії пошкоджено або втрачено контроль на 6 тисячах кілометрів колій залізниці, зруйновано півсотні мостів, перестали функціонувати десятки вокзалів та станцій. Міністр мав на увазі не лише залізниці, які опинилися на окупованих територіях, а й ті ділянки, які зазнали ушкоджень від ворожих ударів та/або перебувають у прифронтовій зоні, через що рух потягів неможливий.

Допомогу у відновленні залізниць обіцяє надати Канада. Відповідної домовленості досягнуто в рамках перемовин міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, міністра транспорту Канади Омара Альхабри, представників двох міністерств, а також керівників "Укрзалізниці" та Залізничної асоціації Канади (Railway Association of Canada).

"Разом з канадськими партнерами домовились про створення спільної робочої групи, де разом визначимо пріоритетні проєкти співпраці. Розраховуємо, що уже найближчим часом вийдемо на конкретні проєкти та розпочнемо їх втілення в життя. Впевнений, що досвід канадських залізничників дозволить не тільки відновити інфраструктуру, але й суттєво її вдосконалити", - зазначив Кубраков.

Зокрема, Канадська тихоокеанська залізнична компанія (CP) і Канадська національна залізниця (CN) нададуть експертну підтримку "Укрзалізниці" в питаннях управління залізницею, розвитку логістичних можливостей та відбудови інфраструктури. 

Також Кубраков запросив канадських партнерів до участі в реалізації ключових інфраструктурних проєктів в сферах дорожнього господарства, розвитку водного транспорту та портової галузі.

comments powered by HyperComments