До Одеси вперше з початку війни увійшли торгівельні судна (ВІДЕО)

Понедельник, 15 августа 2022, 13:39
Увечері 14 серпня до порту Одеси вперше з початку війни зайшли два торгівельні судна.
До Одеси вперше з початку війни увійшли торгівельні судна (ВІДЕО)

З невеликим інтвервалом, біля 19-20-ї години вечора 14 серпня у Одеський порт увійшли два відносно невеликі за розміром торгівельні судна - танкер "Efe" балкер "Sara". Це перші судна, які заходять до Одеси з 24 лютого, з початку росією війни проти України та українського народу.

Як це було та інші морські новини Одеси - у нашому відеоогляді.

Першим в Одесу зайшов невеликий танкер "Efe" (прапор невеликої тихоокеанської острівної країни Вануату), на який будуть вантажити біля 7,5 тисяч тон соняшникової олії.

Другим був також невеликий балкер "Sara" (прапор тихоокеанської країни Палау) - він візьме на борт 8 тисяч тон кукурудзи. Цікаво, що балкер "Sara" вже був одним з перших суден, які відкривали судноплавство в українській частині гирла Дунаю через канал Бистре ще у перші дні липня - він встиг навантажитися зерном у Ізмаїли, сходити у турецький середземноморський порт Іскендерун та повернутися до Одеси.

Обидва судна згодом підуть до Туреччини.

Станом на 14 серпня з морських портів Одеської області (Одеса, Південний, Чорноморськ) вийшло вже 16 суден, в тому числі і декілька з тих, які вже зараз прийшли порожніми під завантаження до Чорноморська та Південного. За словами президента України Володимира Зеленського, вже вивезено більш як півмільйона тон зерна та іншої аграрної продукції. 

comments powered by HyperComments