Українське Дунайське пароплавство планує відновити роботу своїх пасажирських лайнерів

Понедельник, 8 августа 2022, 17:01
Україна зараз має два пасажирські лайнери на Дунаї, щодо відновлення роботи яких йдуть перемовини власника з іноземними партнерами та інвесторами. На фото - лайнери "Україна" та "Молдавія" у Будапешті.
Українське Дунайське пароплавство планує відновити роботу своїх пасажирських лайнерів

Керівництво Українського Дунайського пароплавства проводить роботу, направлену на залучення іноземних клієнтів і партнерів задля повноцінного відновлення роботи пасажирських лайнерів "УДП" на Дунаї. Про про це розповів т. в. о. генерального директора Українського Дунайського пароплавства Дмитро Москаленко.

Повідомляється, що нещодавно керівники пасажирської служби "УДП" провели перемовини з представниками бізнесу Німеччини та Австрії щодо перспектив фрахтування українських пасажирських суден. Також відбулися відповідні зустрічі у Міністерстві транспорту і будівництва Словаччини з приводу можливих програм співпраці та партнерства.

Наразі працюють тільки теплоходи “Молдавія” та “Україна” Українського Дунайського пароплавства. Обидва збудовані 1979 року та приписані до порту Ізмаїл Одеської області.

“Зараз використання теплоходів “Молдавія” та “Україна” для пароплавства є дотаційним напрямом діяльності. Причин декілька. Це і падіння туристичного ринку річкових перевезень внаслідок епідемії Covid-19, і морально-технічне старіння суден, і неефективна, непрозора модель управління”, – пояснив Москаленко.

"Неодмінна умова – флот має генерувати прибуток. Є різні бізнес-моделі, потрібно проаналізувати всі можливі варіанти і обрати найкращий", – зазначається в повідомленні.

comments powered by HyperComments