З Одеси до Італії запустять залізничний контейнерний маршрут

Понедельник, 23 мая 2022, 16:32
До італійського Трієсту з Одеси буде запущений контейнерний залізничний маршрут.
З Одеси до Італії запустять залізничний контейнерний маршрут

Німецька транспортно-логістична група Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA), яка керує Одеським контейнерним терміналом (КТО) та двома інтермодальними логістичними компаніями в Україні, організує залізничний контейнерний маршрут Одеса—Трієст. Про це заявив керуючий директор HHLA International Філіп Джозеф Свенс, про що повідомлює "Інтерфакс-Україна".

"Зараз ми створюємо ланцюжок, який зв’язує Одесу та Трієст, і намагаємося керувати якомога більшою кількістю поїздів”, — сказав Свенс на організованому Європейською бізнес асоціацією обговоренні ведення бізнесу в умовах війни в Україні.

Він зазначив, що Україна вже стикається з нестачею залізничних платформ та небажанням судноплавних ліній відправляти контейнери назад до України. "Так що поки що це трохи односторонній маршрут”, — констатував Свенс.

Коментуючи ситуацію на одеському терміналі, він повідомив, що той був закритий на вимогу влади на початку війни, і на ньому здійснюється лише обмежений набір операцій з доставки та приймання контейнерів, оскільки російські кораблі, як і раніше, перешкоджають будь-якому руху торгових суден у Чорному морі.

Керуючий директор HHLA International додав, що проводиться технічне обслуговування всього наявного обладнання, тому все в робочому стані і термінал готовий буде швидко відновити роботу, якщо з’явиться така можливість.

HHLA — найбільша портова та транспортно-логістична компанія Німеччини. Управляє контейнерними терміналами Altenwerder, Burchardkai та Tollerort у порту Гамбург, терміналом ДП "Контейнерний термінал Одеса" та терміналом Transiidikeskuse у порту Таллінн. На три контейнерні термінали в Гамбурзі припадає три чверті сукупного контейнерообороту групи. Інтермодальний бізнес групи представлений компаніями Metrans та Polzug.

На початку 2021 року HHLA закрила угоду щодо придбання контрольного пакета (50,01%) акцій багатофункціонального терміналу Piattaforma Logistica Trieste (PLT) в італійському порту Трієст на узбережжі Адріатичного моря. Перевантажувальний комплекс, який отримав ім’я HHLA PLT Italy, розпочав роботу у лютому 2021 року. Він став третім термінальним активом німецької компанії за межами Гамбурга після Одеси і Таллінна.

comments powered by HyperComments