Україна втратила майже чверть залізниць внаслідок бойових дій

Суббота, 14 мая 2022, 19:11
За час війни залізнична інфраструктура України скоротилася на 6,3 тис. км, тобто приблизно на 23%.
Україна втратила майже чверть залізниць внаслідок бойових дій

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова на міжнародній конференції "Європа Карпат", яка зараз проходить в Польщ, залізнична інфраструктура України зменшилася на 23% через бойові дії, ворожі бомбардування, а також тимчасову окупацію частини територій держави.

"Російські війська свідомо знищують громадянську інфраструктуру України. Сума лише задокументованої шкоди вже досягла понад 90 мільярдів доларів, і з кожним днем ​​війни цей показник зростає. З огляду на це ми змушені оперативно розбудовувати нашу логістичну систему. Зараз працюємо над забезпеченням ланцюгів доставки вантажів, змінюємо напрями торгових потоків через блокаду українських морських портів та втрату близько 23% залізничної мережі", - заявив Кубраков.

За його даними, Україна втратила 6,3 тис. км залізничних колій, пошкоджено 25 тис. 573 км автошляхів, 289 автомобільних та 41 залізничний міст.

Цього року ключовою темою конференції став розвиток логістики у Центральній та Східній Європі в умовах російської агресії.

Міністр подякував союзникам за допомогу у вирішенні логістичних проблем в Україні та створенні хабів для перевезення вантажів у сусідніх державах.

comments powered by HyperComments