У Болграді вирішили витратити більше половини міського бюджету на реконструкцію водопроводу

Среда, 2 августа 2023, 10:47
Міська влада Болграду вирішила під час війни витратити загалом 157 мільйонів гривень на реконструкцію очисних споруд місцевого водопроводу.
У Болграді вирішили витратити більше половини міського бюджету на реконструкцію водопроводу

У Болграді оголошено тендер від імені місцевого комунального підприємства "Горводоканал" на реконструкцію очисних спорутд водопроводу за адресою вул. Руслана Прусова 88.

Стартова вартість 156,7 мільйонів гривень, електронні торги заплановані на 4 серпня, а всі роботи заплановані до кінця травня 2024 року.

Тендерна документація передбачає виконання цілого переліку робіт: підготовку території, демонтаж устаткування з насосної станції, заміну вікон, дверей, металевих воріт, капітальний ремонт приміщень, улаштування фундаментів під устаткування, заміна покрівлі, монтаж системи пожежогасіння, придбання і монтаж устаткування насосної станції, пусконалагоджувальні роботи.

Виготовленням проектно-кошторисної документації та експертизи на реконструкцію об’єкту займалася київська фірма "Омега вест трейд" за 1,5 мільйони гривень.

Діючий водопровід у Болграді бере воду з озера Ялпуг. Наразі вже будується новий груповий водопровід, який повинен довести до Болграду очищену питну воду з Дунаю. Тому витрата у воєнний час суми, яка перевищує половину річного міського бюджету на реконструкцію очисних споруд, які будуть діяти лише кілька років, виглядає дуже сумнівно.

comments powered by HyperComments