Байден буде говорити про Україну

Четвер, 6 червня 2024, 12:24
6 червня весь цивілізований світ, крім росії, відзначає 80-річний ювілей "Дня Д" - висадки союзників у Нормандії 1944 року, що створило повноцінний другий фронт Другої світової війни.
Байден буде говорити про Україну

Сьогодні 6 червня, у Франції Україна стане важливою частиною виступу президента США Джо Байдена. Він відзначить 80-ті роковини Дня Д на пляжах французької Нормандії, заявивши, що зусилля союзників із протистояння Росії з Україною є прямим продовженням битви за свободу, яка вирувала по всій Європі під час Другої світової війни.


Про це пише видання The New York Times. Зазначається, що Байден зв'яже боротьбу за Україну з діями союзників у День Д.

Агенство пише, що місяці відмови Конгресу схвалити фінансування України призвели до того, що воєнні зусилля в країні були відбиті, давши російським військам можливість просуватися вздовж лінії бойових дій на півночі та сході країни.

На Саміт миру Байден не приїде, але найближчим часом двічі зустрінеться із Зеленським

Нагадаємо, у Франції сьогодні вшановують 80-ту річницю висадки союзників у Нормандії у 1944 році, яку ще називають "День Д". Серед гостей — президент США Джо Байден, король Великої Британії Чарльз і королева Каміла, принц Вільям, прем'єр-міністр Ріші Сунак, прем’єр Канади Джастін Трюдо, канцлер Німеччини Олаф Шольц. Український президент Володимир Зеленський на зустрічі буде, а президента Росії Володимира Путіна на ювілей не запросили.

comments powered by HyperComments