До Одеси приїхав президент

Пятница, 13 октября 2023, 17:30
13 жовтня в Одесі з робочою поїздкою побував президент України та прем'єр-міністр Нідерландів.
До Одеси приїхав президент

Президент України Володимир Зеленський побував сьогодні в Одесі, де провів нараду з військовим керівництвом, очільниками правоохоронних органів та обласною владою щодо ситуації в місті та області. 

Разом із ними в Одесі побував і прем'єр Нідерландів Марк Рютте.

Політики обговорили питання посилення ППО південниз областей України, в тому числі в Одесі. Також було підняте питання більш жорстких санкцій проти росії та використання заморожених російських активів для відновлення України.

"Сьогодні в нас із Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте насичений день в Одесі – день, присвячений глобальним питанням безпеки. 

Є нове рішення Нідерландів для посилення української ППО. Обговорили наші подальші можливі кроки щодо коаліції F-16, у якій Нідерланди відіграють лідерську роль, і щодо інших аспектів оборонної співпраці.

Також обговорили посилення санкцій проти Росії. Однаково бачимо необхідність значно швидше робити наступні кроки, щоб обмежити російську здатність фінансувати цю війну. 

Для нас важливо, щоб заморожені російські активи, їхнє використання було спрямоване, зокрема, на відбудову України. Активи терористів повинні піти на відновлення життя після ударів терору. "- заявив президент України.

Повідомляється, що на нараді обговорили підготовку до опалювального сезону, захист обʼєктів енергетики, наслідки російських обстрілів портової інфраструктури, потреби системи ППО.

comments powered by HyperComments