Керівництво України та посол Великобританії розкритикували так звану "міжнародну амністію"

Пятница, 5 августа 2022, 16:26
Вчорашня скандальна заява організації "міжнародна амністія" остаточно поховала репутацію цієї колись досить авторитетної структури.
Керівництво України та посол Великобританії розкритикували так звану "міжнародну амністію"

Вище політичне керівництво України вщент розгромило своїми офіційними заявами опубліковане напередодні скандальне повідомлення організації "міжнародна амністія", в якому повторювались всі фейкові тези російської пропаганди про начебто військові бази ЗСУ у цивільних об'єктах та вимагали від армії України припинити захищати українські населені пункти.

Детальніше у нашому відеосюжеті.


Міністр оборони України Олексій Резніков дуже різко засудив "міжнародну амністію", вважаючи, що дана організація намагається урівняти російських агресорів і вбивць з захисниками України. 

«Єдина причина, чому сотні тисяч наших громадян ще живі, хоча вже могли б загинути, і що мільйони мають дім, хоча могли його втратити, – це самовіддані героїчні дії Сил Оборони України.

Це доводять факти просто звірячого поводження російських окупантів:

- росіяни вже застосували проти мирного населення усі типи зброї, крім ядерної.

- росіяни вчиняють масові вбивства військовополонених.

- росіяни масово гвалтують жінок та дітей, калічать, грабують, нищать все живе.

- росіяни чинять злочин геноциду проти українського народу.

Будь-які спроби поставити під сумнів право українців опиратися геноциду, захищати свої родини й домівки, захищати свої життя і життя своїх дітей, опиратися діям росії як держави-терориста – це збочення, у які б правові конструкції його б не маскували.

Будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і Український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International, – це свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет.

Україна – правова держава. Ми всебічно аналізуємо і даємо оцінку, у тому числі – юридичну, подіям на війні, як того вимагають наші зобов’язання.

Але ми не дозволимо паплюжити нашу армію, наших ЗАХИСНИКІВ. Це я як юрист говорю.» - підкреслив Резніков.


Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Amnеsty International бере участь у російській кампанії дезінформації й пропаганди з дискредитації Збройних сил України. Подоляк наголосив, що «єдине, що становить загрозу життю українців, – це армія російських катів і ґвалтівників, яка прийшла в Україну влаштовувати геноцид. Наші захисники боронять свій народ і сім’ї. Життя людей для України є безумовним пріоритетом, саме тому ми проводимо евакуацію мешканців прифронтових міст. Сьогодні Росія докладає максимум зусиль, щоб дискредитувати Збройні сили України в очах західних суспільств і зірвати постачання зброї, використовуючи всю мережу своїх агентів впливу. Шкода, що така організація, як Amnesty International бере участь у цій кампанії з дезінформації та пропаганди», – написав Подоляк у твітері.


Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у фейсбуці назвав заяву Amnesty International несправедливою: «Така поведінка Amnesty International – це не про пошук і донесення світові правди, це про створення фальшивого балансу між злочинцем і жертвою, між країно, яка тисячами знищує цивільне населення і цілі міста, і країною, яка відчайдушно захищається, рятуючи свій народ і цілий континент від цієї навали». Кулеба закликав не займатися «створенням фальшивої реальності, де всі в чомусь трохи винні». «Займіться донесенням правди про те, чим є сьогодні росія», – звернувся він.


5 серпня Посол Великоюританії в Україні Мелінда Сіммонс відреагувала на звіт міжнародної правозахисної організації Amnesty International, в якому українських військових звинуватили у наражанні на небезпеку мирного населення через розташування баз у житлових районах.

«Єдине, що загрожує українським цивільним жителям, це російські ракети, зброя і мародерство російських військ. Крапка. Якби Росія припинила вторгнення в Україну, небезпеки не було б», – написала Сіммонс у твітері.

comments powered by HyperComments