США концентрують у Середземному морі дві авіаносних групи

Понеділок, 30 вересня 2024, 17:02
На випадок загострення ситуації у Ливані флот США концентрує сили у Східному Середземномор'ї з метою зібрати там дві авіаносні ударні групи та ще два авіанесучих десантних кораблі з силами підтримки.
США концентрують у Середземному морі дві авіаносних групи

Міністр оборони США Ллойд Остін наказав американським військовим силам бути готовими до розгортання на Близькому Сході. Про це йдеться у повідомленні Пентагону, пише Politico.

У неділю, 29 вересня, авіаносець USS Abraham Lincoln і есмінці супроводу отримали наказ залишатися в регіоні. Місяць тому американські кораблі перенаправили на Близький Схід.

Директиву ухвалили за кілька днів після того, як авіаносна ударна група USS Harry S. Truman залишила порт приписки у Вірджинії, щоб забезпечити присутність двох авіаносців на Близькому Сході вдруге з літа.

Пентагон також оголосив, що США відправлять додаткові засоби повітряної підтримки найближчими днями. Зокрема група USS Wasp залишиться в східному Середземномор’ї.

До групи входять десантні кораблі USS New York і USS Oak Hill, а також тисячі морських піхотинців, здатних за необхідності виконати евакуацію цивільних осіб з Лівану. Wasp, який може запускати невеликі човни на берег, також завантажений винищувачами F-35B.

Зазначимо, таке рішення ухвалили після того, як ізраїльські війська вбили лідера «Хезболли» Хасана Насраллу в Лівані в п’ятницю, 27 вересня.

comments powered by HyperComments