ГУР України провів успішну спецоперацію проти російського флоту

Четвер, 30 травня 2024, 15:50
Морські дрони ГУР України потопили два російських катери біля берегів окупованого Криму, незважаючи на опір росіян.

Спецпідрозділ ГУР МО України Group 13 за допомогою ударних морських дронів Magura V5 знищив швидкісні транспортно-десантні КС-701 "Тунец" в Криму неподалік від Євпаторії.

"30 травня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України Group 13 за допомогою Magura V5 вчергове результативно атакував корабельно-катерний склад  держави-агресора росії у тимчасово окупованому Криму", - йдеться в повідомленні.  

Зазначається, що спецоперація стала можливою завдяки підтримці глобальної платформи United24.  

"З метою знешкодження ударних морських дронів на підході до бухти Вузька російські окупанти в Криму 32 рази підіймали в небо бойову авіацію, зокрема - літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8.  Також загарбники хаотично застосовували стрілецьку зброю та 30-мм гармати. Утім нічого не завадило спецпризначенцям ГУР МО України успішно виконати бойове завдання", - додали в відомстві.

Внаслідок удару було знищено два катери росії - за попередніми даними, швидкісних транспортно-десантних КС-701 "Тунец". 

"Тунець" - дизельний катер з алюмінієвим корпусом, який, залежно від модифікації, призначений для роз'їзних робіт або патрульних поїздок. Довжина – 8,8 м, ширина - 2,5 м, пасажиромісткість - до шести осіб. Такі катери здебільшого є у власності російських прикордонників та МНС.

comments powered by HyperComments