Російський корвет "Циклон" затонув біля причалів у Севастополі

Четвер, 23 травня 2024, 13:23
Одна з моніторинтових груп стверджує, що після українського ракетного удару по окупованому Севастополю російський корвет "Циклон" дійсно затонув біля причалу, що підтверджено поки що не оприлюдненими фото.
Російський корвет "Циклон" затонув біля причалів у Севастополі

Розслідувальна група Conflict Intelligence Team підтвердила втрату російським чорноморським флотом малого ракетного корабля (корвету) "Циклон". Він був потоплений внаслідок українського ракетного удару по району Курячої набережної у Севастополі в окупованому Криму у ніч на 19 травня. 

Розслідувачі повідомили, що отримали фото, на якому видно щоглу, що стирчить із води. Порівнявши її з довідковими фотографіями, розслідувачі дійшли висновку, що щогла належить "Циклону". Саме фото у CIT не опублікували з міркувань безпеки джерела, зазначивши, що в Криму ситуація для опозиційних активістів – "особливо складна".

Таким чином, скоріше за все, "Циклон" затонув прямо біля причалу Курячої набережної в тому місці, де він і був уражений ракетами. Перед цим корабель кілька днів стояв, не змінюючи позицію, що й дозволило ретельно спланувати та здійснити по ньому ракетний удар.

Спочатку командування ВМС України після ракетного удару заявляло про знищення російського тральщика "Ковровец". Згодом до 21 травня Генштаб ЗСУ та ВМСУ офіційно підтвердили потоплення саме корвету "Циклон", не спростовуючи при цьому факт ураження і тральщика "Ковровец". Спираючись на дані російських пабліків, наша редакція прийшла до висновку про ураження корвету "Циклон" ще до підтвердження цього українським командуванням. 

Подробиці у нашому відеосюжеті.

comments powered by HyperComments