Флот росії ховає свої кораблі у базах (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Среда, 10 апреля 2024, 16:26
Продовжуємо досліджувати буквально під мікроскопом діяльність російського чорноморського флоту. Його кораблі продовжують ховатися у своїх базах, але за останні дні є деякі цікаві моменти.
Флот росії ховає свої кораблі у базах (ВІДЕО)

Як і у перші дні квітня, як і останні місяці загалом, росіяни тримають свій чорноморський флот наглухо запечатаним на своїх базах. 

Як можна побачити на останніх космічних знімках високої якості, більшість нових та ударних кораблів чорноморського флоту росії залишається у Новоросійську - це два фрегати, три ракетні корвети, три підводні човни, два недобудовані корвети, 5 ще не уражених десантних кораблів тощо .

У Севастополі залишаються старі, небоєздатні та раніше уражені і пошкоджені кораблі. Це два старі сторожові кораблі, два ракетні корвети, ракетні катери, а також декілька десантних кораблів і підводний човен у стані металобрухту після ураження українськими ракетами прямо у Севастопольській бухті. При цьому до Севастополя повернувся корвет проекту 22800 "Циклон", який був там відсутній при нашому минулому огляді.

В порту Феодосії, який росіяни намагалися використати як передову базу, зараз немає російських кораблів.

Хоча треба зауважити, що 6 квітня росіяни позначили активність своїх кораблів. Спочатку 5 квітня, після успішного удару українськими безпілотниками по російським аеродромам, увечері повідомлялося про вихід у море відразу 4 надводних ракетоносців з загальним можливим залпом до 32 ракет "Калібр". Але насправді росіяни дійсно використали флот для ракетного удару - але випустили не 32 ракети, а всього одну, і не з надводних кораблів, а з підводного човна. Ця ракета над морем обігнула окупований Крим, увійшла у повітряний простір України у Херсонській області, далі летіла над Мелітополем у напрямку Запоріжжя - де і була збита. Таким чином, ми знову констатуємо неспроможність росіян до масованих ракетних ударів з моря через неефективність ракет "Калібр", зношеність пускових установок на кораблях, неможливість поповнення боєкомплекту кораблів у Новоросійську, хоча останній пункт вони намагаються виправити і будуть такий собі "термінал" для завантаження ракет на кораблі.

Також повідомлялося про спричинену діями ГУР МО України пожежу на ракетному корветі "Серпухов", який стояв біля причалів у Калінінградській області у Балтійському морі. Ця пожежа підтверджуєтсья росіянами, також її наслідки можна відстежити за фактом роботи плавучого крану біля борту отого "Серпухова" у базі Балтійськ. Раніше цей корвет планувалося перекинути внутрішніми шляхами, через Волго-Балтійську та Волго-Донську систему каналів з Балтійського до Чорного моря на підсилення чорноморського флоту. Тепер не зможуть.

Загалом, ситуація у Чорному морі без змін - російський флот продовжує ховатися у своїх базах від українських морських дронів та чекає на те, що скоро опиниться під ударом українських ракет не лише у Севастополі, а й у Новоросійську. І це означатиме повний фінал, кінець історії саме російскького чорноморського флоту з його давніми традиціями повного знищення своїх же кораблів шляхом самозатоплення у 1854-55 та 1918 рр, а також підготовки до такого ж фіналу у 1942 р.

comments powered by HyperComments