На росії згорів ракетний корвет

Понедельник, 8 апреля 2024, 18:38
Ракетний корвет "Серпухов" проекту 21631 "Буян-М", який служив на балтійському флоті росії, згорів після вдалої спецоперації ГУР МО України.
На росії згорів ракетний корвет

7 квітня 2024 року на території військово-морської бази ворога у місті Балтійськ Калінінградської області росії внаслідок пожежі виведено з ладу ракетний корабель «Серпухов».

«Серпухов» ― російський корабель проекту 21631 «Буян-м», який був спущений на воду державою-агресором на воду у 2015 році. Має на озброєнні пускові установки для 8 крилатих ракет "Калібр", 100-мм артилерійську установку. Після будівництва на Зеледодольському заводі (на Волзі) на деякий час увійшов у склад чорноморського флоту росії, потім був виведений у Середземне море, звідки перейшов до Балтійського моря для постійної служби.

Через пожежу всередині ракетного корабля повністю знищені його засоби зв’язку та автоматизації. Відновлення боєздатності «сєрпухова» потребуватиме тривалого часу.

В Головному управлінні розвідки Міноборони України визнали, що пожежа, що повністю вивела з ладу цей ракетний корвет - її рук справа. 

Цей корвет, теоретично, міг бути перекинутий на Чорне море через Волго-Балтійську та Волго-Донську річкові судноплавні системи.

comments powered by HyperComments