Знищено два десантні кораблі: по російському флоту завдали удар

Олександр Вельможко  |  Воскресенье, 24 марта 2024, 16:36
Пізно увечері 23 березня українська авіація завдала ракетний удар по окупованому Севастополю - з ураженням кораблів, командної інфраструктури та аеродромів росіян.
Знищено два десантні кораблі: по російському флоту завдали удар

Минулої ночі в окупованому Криму було голосно та дуже жарко. Вибухи пролунали у Севастополі, на аеродромі в Новофедорівці, потужний приліт був на нафтобазі та аеродромі біля Гвардійського — звідти через пожежу евакуювали мешканців.

Сили оборони України повідомляють, що успішно вражені великі десантні кораблі проекту 775 "Ямал" та "Азов", а також кілька об'єктів інфраструктури ЧФ рф у Севастополі.

Таким чином, зараз вже потоплені чи знищені до стану повної непридатності 6 з 12 великих десантних кораблів ЧФ рф.

Також, можливо, від близького вибуху пошкоджено розвідувальний корабель ЧФ РФ "Іван Хурс".

В умовах, коли росіяни не мали можливості для висадки десанту, десантні кораблі використовуватися для забезпечення військових перевезень до окупованого Криму та до портів у Азовському морі.

Попередньо, щонайменше 3 ракети Storm Shadow прилетіли по головному вузлу зв'язку Чорноморського флоту рф. Фактично це був новий штаб та командний пункт флоту після знищення будівлі штабу флоту у вересні 2023 р.

Також росіяни пишуть про пошкодження чи навіть знищення кількох винищувачів типу Су-27 на авіабазах .

Так чи інакше, російська ППО знову виявилася нездатною відбити ракетний удар, який завдавася дуже обмеженою кількістю літаків і ракет.

comments powered by HyperComments