Окупанти продовжують використовувати захоплені в Криму українські міни

П'ятниця, 27 жовтня 2023, 14:10
Останнім часом чорноморський флот росії поновив використання захоплених ще у 2014 році мін з українських морських арсеналів у Криму.
Окупанти продовжують використовувати захоплені в Криму українські міни

Російські окупанти вдаються до провокацій й намагаються перешкоджати цивільному судноплавству у Чорному морі, використовуючи захоплене в Криму ще у 2014 році українське мінне озброєння. Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України (ВМС ЗСУ) Дмитро Плетенчук.

"Росії дуже дошкуляє той факт, що Україна відновлює цивільне судноплавство й те, що створено цей коридор новий і те, що Росія не має на нього офіційно впливу ніякого й обійшлося без домовленостей з країною-терористкою. Звісно, Росія не може так просто повз це пройти, адже для них цей коридор є геополітичним інструментом, який впливає як на внутрішню повістку, так і на зовнішній арені для них це дуже важливий фактор”, — зауважив він.

Плетенчук зазначив, що російська армія застосовує різні провокаційні засоби, щоб перешкоджати діяльності торгового шляху. Один із таких способів — запуск дрифтуючих мін в акваторії Чорного моря.

"Важливим є той момент, що вони досить часто використовують те мінне озброєння, яке вони захопили у 2014 році в українському Криму, яке номенклатурно є українським озброєнням мінним. Росія готова вдаватися до будь яких інструментів і засобів для того, щоб досягти хоча б якихось перемог. Звісно — це звичайний шантаж і тероризм з боку РФ”, — наголосив речник.

ВМС України постійно продовжують протимінні заходи в акваторії Чорного моря, оскільки Росія періодично застосовує міни, щоб нашкодити цивільному судноплавству. Хоча Україна контролює свою акваторію, кажуть українські військові, російська авіація все ще залишається активною у повітрі і являє собою загрозу.

comments powered by HyperComments