Пошкоджено ще один російський корабель

Пятница, 15 сентября 2023, 17:07
14 вересня було пошкожено ще один російський військовий корабель.
Пошкоджено ще один російський корабель

Вдень чи вранці 14 вересня неподалік від Севастополя чи навіть у самій Севастопольській бухті українським морським дроном був уражений малий ракетний корабель (корвет) російського чорноморського флоту "Самум". Був задіяний морський дрон "Sea Baby" ("Морський малюк"), розроблений та виготовлений силами СБУ.

За повідомленням СБУ, корабель відбуксирували на ремонт, при цьому він мав діфферент на корму та крен на правий борт. Таким чином, його було уражено у кормову частину у правий борт, внаслідок чого корабель втратив можливість самостійно рухатися.

Самі росіяни у напівофіційних телеграм-каналах підтверджують факт атаки "Самума" морським дроном, але категорично заперечують факт пошкодження корабля і заявляють про знищення одного морського дрону. 

"Самум" - це катамаран на повітряній подушці, введений до складу флоту у 1999 році. Має водотоннажність 1050 т., може розганятися до 55 вузлів. На озброєнні 8 протикорабельних ракет "Москіт", зенітно-ракетний комплекс ближнього радіусу "Оса-М" з 20 ракетами, 76-мм гармата, 2 6-ствольних 30-мм автоматичних гармати. 

У відео - аналіз системної операції з витіснення росіян з Чорного моря та переносу бойвих дій на територію Криму.

comments powered by HyperComments