Росіяни відвели всі ударні кораблі та розповсюджують фейки "Іван Хурс" (ВІДЕО)

Пятница, 26 мая 2023, 11:11
26 травня у Чорному морі немає російських ударних кораблів. Також росіяни взялися розповсюджувати фейкову інформацію про ушкодження свого розвідувального корабля "Іван Хурс".
Росіяни відвели всі ударні кораблі та розповсюджують фейки  "Іван Хурс" (ВІДЕО)

Вранці 26 травня у Чорному і Азовському морях знаходяться 7 російських військових кораблів і катерів, серед яких один десантний корабель. Всі ударні ракетоносці перебувають у базах - вони тимчасово відступили. Тому саме у цей момент безпосередньої загрози ракетного удару з моря по Одесі та іншим містам України немає. Однак, ситуація може змінюватися буквально за кілька годин - російські кораблі можуть виходити в море з Новоросійська для ракетних ударів.

Росіяни підтвердили факт ушкодження свого розвідувального корабля "Іван Хурс". Зокрема, у море вийшов, можливо, на допомогу "Івану Хурсу", буксир "Commander".

Але перед цим росіяни спробували розігнати кілька фейків про, начебто, незначні ушкодження цього корабля внаслідок вдалої атаки морським дроном вранці 24 травня. В тому числі, вони оприлюднили відео ще 2021 року, на якому той самий "Іван Хурс" йде протокою Босфор і спробували пояснити його як зняте 25 травня у Севастополі. Окрім того, вони оприлюднили фото тральщика проекту 12700 на зовнішньому рейді Севастополя з коментарем, що це "Іван Хурс". який має значні відмінності у розмірах та зовнішньому вигляді.

Спочатку росіяни на рівні свого міністерства так званої оборони заявляли, що "Іван Хурс" відбив атаку трьох морських дронів та всі їх знищив. Після цього було оприлюднено відео з камери одного з цих дронів, який уразив російський корабель у кормову частину з лівого борту. Після цього росіяни і стали розганяти фейки та навіть заявляти, що "Іван Хурс" атакували не 3 дрони, а 5, з яких вони три уразили, а два влучили у корабель. Окрім того, росіяни майже скрізь розповсюджують неправдиву інформацію про початок атаки дронів на російський корабель з одного з торгівельних суден, яке вийшло в море з одного з портів Одеської області "зерновим коридором" і на основі цього закликають розірвати зернові домовленості та атакувати Одесу.

У відео - огляд подій та момент ураження російського розвідувального корабля "Іван Хурс".

/p>

comments powered by HyperComments