Російський флот тримає кораблі у морі для ударів по Одесі

Понедельник, 30 января 2023, 18:28
Станом на 30 січня російський флот продовжує тримати напоготові для ударів по Одесі три кораблі з крилатими ракетами.
Російський флот тримає кораблі у морі для ударів по Одесі

.Починаючи з вечора 28 січня склад ударних сил чорноморського флоту росії у морі не змінюється - це три ракетних кораблі з загальним залпом до 20 крилатих ракет "Калібр". З них - два надводних кораблі та один підводний човен.

Загальний же склад оперативного з'єднання чф рф станом на 30 січня налічує 15 одиниць кораблів та катерів - разом з вказаними вище ракетоносцями.

У оперативному командуванні "Південь" ЗСУ напередодні розповіли про фактичну неможливість не просто морського десанту росіян у напрямку Одеси а й навіть про неможливість наближення російських кораблів ближче ніж за 100-150 км до узбережжя Одеської чи Миколаївської областей. Це пояснюється наявністю протикорабельних ракет "Нептун" та "Гарпун", які на практиці довели свою ефективність. Однак, небезпека ракетних ударів з російського флоту по Одесі та іншим містам України зберігається і є досить великою.

У відео - аналіз діяльності російського флоту та його ролі в ударах по Одеській області за 25-28 січня.

Під час останнього ракетного удару по Україні 26 січня росіяни випустили з кораблів лише 9 ракет "Калібр", хоча могли теоретично дати залп до 28 ракет. Це свідчить про дефіцит ракет та загальну організаційну неспроможність і стратегічну поразку чорноморського флоту, який перестав бути самостійною військовою силою. Також значна частина чорноморського флоту, в тому числі один з двох нових ракетних фрегатів, передислокувалися постійно чи тимчасово до Новоросійську.

comments powered by HyperComments