Флот росії загрожує Одесі з трьох ракетних кораблів (ВІДЕО)

Суббота, 28 января 2023, 19:04
Станом на ранок 28 січня у Чорному морі продовжується активність російського флоту, яка має потенційну загрозу для Одеси.
Флот росії загрожує Одесі з трьох ракетних кораблів (ВІДЕО)

Після того, як напередодні, протягом дня 27 січня росіяни відвели більшість своїх ракетних кораблів у бази, ситуація суттєво не змінилася.

28 січня у першій половині дня у Чорному морі перебували загалом 14 кораблів та катерів російського флоту, серед яких є один надводний корабель та один підводний човен з загальним можливим залпом до 12 крилатих ракет "Калібр".

Вже надвечір 28 січня росіяни вивели в море ще один надводний ракетоносець. Це збільшило число ракетних кораблів до трьох з 20 ракетами "Калібр" загалом. 

Ці три кораблі являють собою потенційну загрозу ракетних ударів для Одеси та інших міст України. Однак, без спільних дій зі стратегічною авіацією чорноморський флот росії не здатен більше завдавати самостійно ракетні удари і тому просто наявність ракетних кораблів в морі є засобом морально-психологічного тиску для одеситів.

Нагадаємо, росіяни під час останнього ракетного удару по Україні випустили лише 9 ракет "Калібр", хоча могли теоретично дати залп до 28 ракет. Це свідчить про дефіцит ракет та загальну організаційну неспроможність і стратегічну поразку чорноморського флоту, який перестав бути самостійною військовою силою.

У відео - аналіз діяльності російського флоту та його ролі в ударах по Одеській області за 25-28 січня.

comments powered by HyperComments