В Одеській області затримали псевдо-"антикорупціонера"

Пятница, 7 июля 2023, 12:02
СБУ викрила «активіста» в Одеській області, який прикриваючись боротьбою з корупцією, вимагав гроші з бізнесу 
В Одеській області затримали псевдо-"антикорупціонера"

Служба безпеки України викрила громадську організацію в Одеській області, яка прикриваючись боротьбою з корупцією, вимагала гроші з місцевого бізнесу. У разі відмови підприємців, їм створювали «суспільний резонанс» та завдавали репутаційної шкоди. 

За інформацією СБУ, злочинну схему організував представник однієї з громадських організацій міста Подільськ. Зловмисник протиправно збирав та фіксував компрометуючу інформацію щодо діяльності та особистого життя місцевих посадовців, бізнесменів, публічних осіб та просто заможних громадян. Потім «активіст» ініціював особисту зустріч із «жертвою» і пропонував вирішити питання щодо не оприлюднення здобутої інформації. Далі в ультимативній формі він озвучував суму так званої «фінансової допомоги на громадську діяльність і боротьбу з корупцією». 

Правоохоронці затримали зловмисника під час передачі йому другої частини «відкупу» від одного з місцевих підприємців. 

Наразі йому оголошено підозру за ч. 4 ст. 189  (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває слідство для встановлення причетності громадської організації до інших випадків тиску на місцевий бізнес.

comments powered by HyperComments