В Одеській області затримали хабарників з регістру судноплавства

Четверг, 30 марта 2023, 14:02
Посадовців держпідприємства "Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України" затримали при отриманні хабаря на 2700 доларів.
В Одеській області затримали хабарників з регістру судноплавства

В Одеській області повідомлено про підозру двом службовим особам ДП «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України», які вимагали та отримали хабарі у $2,7 тис. за безперешкодну діяльність з ремонту та обслуговування човнів і суден. Про це повідомила прес-служба Одеської обласної прокуратори.

За даними слідства, службовець Одеського офісу держпідприємства вимагав $1,7 тис. хабаря у директора приватного підприємства за безперешкодне одержання сертифікатів якості виробів металу, які використовувались підприємством для ремонту та обслуговування човнів та суден. Свої «послуги» він оцінював у $40 за кожну тону металевих виробів, сертифікацію яких необхідно буде здійснити.

Також на одержанні хабаря викрито начальницю одного з відділів Центрального офісу держпідприємства, яка вимагала $1 тис. у цього ж підприємця за підготовку «позитивного» пакету документів для одержання Сертифікату на систему управління якістю підприємства, зокрема щодо відповідності обладнання міжнародним стандартам та належної кваліфікації співробітників.

Обох службовців затримали під час одержання хабарів. Наразі вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад.

comments powered by HyperComments