Покер рум – що це таке та як виникло це явище?

Четверг, 27 июля 2023, 09:35
Як з’явився перший покер рум, як розвивалась індустрія та що зробило онлайн-платформи такими, якими ми їх знаємо сьогодні.
Покер рум – що це таке та як виникло це явище?

У світі азартних ігор віртуальний покер рум став революційним явищем, а виникнення покерних кімнат в онлайні радикально змінило всю індустрію та допомогло познайомити із цією грою величезну кількість людей. Дізнатись більше про доступні руми для гри можна тут.

Заглибимось в історію онлайн-покеру та з’ясуємо який вигляд мала перша покерна кімната, а також як ці віртуальні майданчики стали такими, якими ми їх знаємо сьогодні.

Перший покер рум: як він з’явився та куди зник?

Віртуальна покерна кімната – це платформа, де гравці можуть змагатися з іншими учасниками в режимі реального часу через Інтернет. Ця інноваційна концепція стала першим кроком у створенні онлайн-покеру, який зараз користується популярністю серед азартних гравців з усього світу.

У 1998 році була створена перша онлайн-кімната з назвою "Planet Poker". Це була невелика платформа, де гравці могли грати лише у форматі кеш Лімітного Техаського Холдему на гроші. Цей покер рум відкрив нову еру для азартних користувачів, оскільки вони могли сидіти за одним столом із реальними гравцями, не виходячи з дому.

Сайт Planet Poker був створений канадським гравцем з освітою інженера – Ренді Блумером.

Не варто і казати про те, що на той час Інтернет ще не був настільки розвиненим, і мало хто мав доступ до руму. Крім того, платформа мала свої технічні обмеження та недоліки. Наприклад, мінімальні внески починалися від 3$/6$, а під час гри клієнт міг зависати, що неймовірно дратувало тодішніх гравців. З цієї причини, покер руми в онлайні не розвивались тоді настільки стрімко, як би хотілося.

Попри величезну кількість мінусів, на кшталт постійних дисконектів чи транзакцій через банківські чеки, “Планета Покеру” залишалась найпопулярнішою платформою для гри в онлайні. Кімната займала провідну позицію аж до початку 21-го століття, коли інформаційні технології почали активніше вдосконалюватись. На горизонті почали з’являтись нові платформи, які жадали стати лідерами своєї галузі.

Покер руми нового покоління та їх стрімкий розвиток

На початку 2000-х інтернет-комунікації почали стрімко розвиватись, що дало змогу створити нові та вдосконалити вже наявні майданчики. Розвиток Всесвітньої мережі сприяв популяризації покеру та збільшенню кількості гравців в онлайні.

На арену індустрії вийшли такі популярні платформи, як PokerStars та PartyPoker. Обидва сайти запроваджували у себе сучасні гемблінгові технології, які дозволяли краще оптимізувати гру та ще більше зануритись у сам процес. Тогочасний покер рум починав усе більше ставати подібним до сучасних віртуальних платформ.

З’явилось безліч варіацій гри, унікальних форматів та дисциплін, а до реклами румів почали долучатись відомі артисти та спортсмени. У 2003-му році стався справжній “покерний бум”, після перемоги звичайного бухгалтера зі США Кріса Манімейкера у Головній Події WSOP (Всесвітня покерна серія). Це явище згодом назвали “ефектом Манімейкера” і воно дуже сильно популяризувало покер руми серед гравців. Простий американець перетворив 40$ на 2 500 000$, відібравшись у Мейн Івент через сателіт на “Старзах”.

Покерний бум спричинив появу великої кількості рекреаційних гравців в онлайні. Щоденно на віртуальних майданчиках реєструвалось безліч нових акаунтів, а сама індустрія перебувала на піку популярності. Вже у 2010-х роках галузь почала розвиватись ще швидше, а на ринку щорічно з’являвся як мінімум один новий покер рум.

Сучасний онлайн-покер та його розвиток в Україні

З початком пандемії віртуальні платформи для гри в покер почали отримувати значно більше трафіку. Деякі представники спільноти охрестили це явище як “другий покерний бум”. Проте, зі зняттям карантинних обмежень та можливістю виходити з дому – популярність онлайн-румів знову почала падати. Попри це, ринок і досі переповнений величезною кількістю пропозицій для гри.

Що стосується України, то покер руми мають право легально працювати на території нашої держави, за умови отримання відповідної ліцензії від державного регулятора. При цьому, гравці, що грають у легальних покерних кімнатах можуть бути впевненими у надійності збереження своїх персональних даних та коштів на ігровому балансі. Окремі кімнати організовують в Україні великі турнірні серії, а з початком війни, багато платформ долучилось до благодійної діяльності.

Джерело: https://cardmates.ua/

 

 

comments powered by HyperComments