Поради фахівців: як заощадити місце на маленькій кухні

Суббота, 26 июня 2021, 12:40
Маленька кухня — одна з головних проблем як вторинного житла, так і квартир у новобудовах, оскільки вона вимагає розміщення безлічі видів техніки й аксесуарів для приготування і вживання їжі. Одним із варіантів вивільнення місця є перепланування квартири в студію. Однак не всім такий спосіб припаде до душі. Саме час використовувати лайфхаки професійних дизайнерів інтер'єру.
Поради фахівців: як заощадити місце на маленькій кухні

Економія місця за допомогою техніки

Ці поради стосуються ергономічного використання кухонної техніки в невеликих кімнатах:

  • відмова від духової шафи — якщо ви не господиня, яка пече пироги щодня, то відмовтеся від кухонної плити, віддавши перевагу варильній поверхні, а нижню частину відведіть під посудомийку або зайву шафу для зберігання;

  • вбудований холодильник — використовуючи вбудований холодильник, ви значно збережете корисну площу кухні;

  • функціональна техніка — вибирайте побутові прилади, які можуть виконати одразу кілька функцій.

Стосовно останнього пункту, перед покупкою техніки запитайте, чого ви хочете від неї отримати. Наприклад, кухонний комбайн набагато функціональніший і компактніший за електром'ясорубку, а мультиварка буде кращою за пароварку.

 

Грамотно використовуємо меблі

Неправильно обрані гарнітур або форма столу можуть не тільки «вкрасти» квадратні метри, але і візуально зробити кухню ще меншою:

  • жодних модулів і острівних гарнітурів — найкращим варіантом буде кутова кухня, зроблена на замовлення;

  • високі підвісні шафи — шафи під стелю дозволять розмістити всередині безліч кухонного начиння;

  • робоче підвіконня — підвіконня можна переобладнати в додаткову поверхню для приготування їжі;

  • стіл-трансформер — сьогодні в меблевих магазинах можна знайти широкий вибір як розсувних столів для кількох людей, так і складних моделей, прикріплених до стіни.

Якщо у вас студія, то замість столу можна використовувати барну стійку, яка не просто заощадить простір, але й стане своєрідним роздільником зон.

 

Аксесуари на допомогу

Не варто забувати про настінні гачки, рейлінги й полички, які можуть закріплюватися до робочої поверхні. Враховуючи всі перелічені вище поради, ви виявите, що навіть найменша кухня може розширюватися, як рукавичка з однойменної казки.

ТЕГИ: кухня
comments powered by HyperComments