Чому під Харківом обісралася російська армія?

Сергей Стеблиненко  |  Неділя, 26 травня 2024, 15:48
Щ тільки не писали ЗМІ про навалу російської армії на Харків. На цьому матеріалі ще напишуть не одну дисертацію у майбутньому, але самою реальною гіпотезою я би назвав міркування експертів американського Інституту вивчення війни, котра з'явилася в Інтернеті лише сьогодні.
Чому під Харківом обісралася російська армія?

Почнемо зі старого анекдоту:
... йдуть по вулиці два студента медичного інстітуту, а їм евзустріч дивним засобом (сильно розставивши ноги) плететься якійсь чолов'яга.
- Це в нього радікуліт, - каже один.
- Ні. Це - геморой, - відповідає другий.
Посперичалися, а коли порівнялись з бідолашним, то поцікавилися в нього, що трапилося. Той відповів:
- І ти помилився, і ти помилився, і я помилився - хотяв п...рднути, та обісрався.

Дещо подібне трапилося з російськими загарбниками під Харківом -  на думку американських аналітиків передчасний початок російських операцій зірвав наступ окупантів на півночі Харківської області. 

Російські війська розпочали свою наступальну операцію на півночі Харківської області з обмеженими силами і ще не перекинули туди значні резерви, що призвело до зниження темпів російського просування і наступальних операцій.

"Таке зниження темпів, ймовірно, надає українським військам тактичні можливості для контратак, хоча українські війська ще не проводять обмежену контрнаступальну операцію, яка має на меті повністю витіснити російські війська з північної Харківської області", – йдеться у звіті ISW.

За повідомленнями ЗМІ, на момент початку наступальних дій 10 травня у складі Північного угруповання військ у районі кордону перебувало близько 35 000 військовослужбовців, тоді як українські джерела вказували, що російські військові мають намір зосередити в цьому районі від 50 000 до 70 000 орків.

Експерти ISW припускають, що російські війська розпочали наступальну операцію на півночі Харківської області, сподіваючись закріпитися до того, як прибуття на фронт військової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки зробить це завдання ще більш важким. 

На мій погляд, експерти помиляються не менш ніж російські генерали чи герой анекдоту. Справа в тому, що саме в той час вирішилася доля "дахувальника" багатьох "паркетних" генералів - сантехніка-оленяра Шойгу (його зняли 7 травня - за три дні до початку наступу). За логікою наступним повинен був позбутися посади Герасимов який дуже хотів утриматися в креслі начальника генштабу. Щоб довести свою незамінність він розпочав авантюру, через яку втрати особового складу збільшилися вдвічі. 

Коли справа стосується росії, то перш за все треба зважувати людський фактор, що завжди бере гору над звичайними професійними чи технологічними. "Думай раньше о Родине, а потом о себе" в країні недозрілих томатів та вічно смердючих нужників ніяк не виходить...  

За такі витівки Герасимова рано чи піздно не тільки знімуть з посади, але віддадуть під військовий трибунал. Але доти він повинен підписати списки реприсованих підлеглих, як свого часу сталінський маршал Блюхер...

comments powered by HyperComments