Провокація з трьома невідомими...

Сергей Стеблиненко  |  Среда, 27 сентября 2023, 12:33
Почнемо зі старого анекдоту.
Провокація з трьома невідомими...

Маленький хлопчик з дідусем перебирають старі фотокартки.

- Діду, а чому ти стоишь у військовій формі?
- Бо то я в армії служив.
- Діду, а що це за дядько з вусиками перед тобою стоїть?
- То Гітлер, маленький.
- А навіще ти праву руку уперед перед цим дядькою викинув?
- Розумієшь, Гнатику... Він хотів мені хрест на груди причипити, та я його рукою зупинив і сказав "Не треба!".

Тепер перейдемо до самої історіїї, яка вспливла під час візіту нашого президента пана Зеленского до Канади.

22 вересня, під час візиту президента України Володимира Зеленського до парламенту цієї країни спікер Палати громад Ентоні Рота запросив до зали засідань Ярослава Хунку, якого презентував як українського ветерана Другої світової війни. У той же день з'ясувалось, що 98-річний Ярослав Хунка, під час Другої світової війни воював у лавах дивізії СС "Галичина".

Першими гвалт (у цьому випадку - геволт) підняли дві канадські єврейські організації – Друзі Центру Симона Візенталя (FSWC) та Центр у справах євреїв та Ізраїлю (CIJA). Вони заявили, що "глибоко стурбовані" вшануванням у парламенті Канади ветерана дивізії СС, яка брала участь у геноциді євреїв. До них підключився посол Польщі в Оттаві Вітольд Дзельський, який наголосив, що очікує у зв'язку з цим інцидентом офіційних вибачень, вказавши в соцмережі X, що дивізія СС "Галиція" несе відповідальність за вбивство тисяч поляків та євреїв.

Внаслідок прикрого інциндента вибачення були принесесені, а спікер палати пан Рота 26 вересня оголосив про звільнення з посади.

А тепер придивимося до цієї події більш уважно.

Чи знали прем'єр Трюдо та президент Зеленський про цей "сюрприз" з минулого? Безумовно - ні. Чи догадувався про справжнє минуле "ветерана" спікер Рота? Теж ні!

Тоді виникає питання - а що то було?

Звичайна провокація чи з боку Польщі, яку трясе передвиборча лихоманка, чи з боку єврейських організацій, на які має чималий вплив росія через радянську "мешпуху", що продовжує дивитись московські телевізійні телеканали. Хоча політичних супротивників "потерпілого" пана Рота я би тех з уваги не знімав. Скоріш за все, цей трюк з "ветераном" йому запропонував хтось з помічників, якому порадили "доброго дідуся" ті ж самі поляки, радянські євреї чи канадські політики.

Дивовижно виглядає і сам старий блазень - невже він не розумів, що істория його справжньої участі у Другої світової війні обов'язково спливе на поверхню і він може опинитися на лаві підсудних військового трибуналу? Думаю, йому за це так добре заплатили, що він зняв усі перестороги та вийшов у інформаційний простір.

Німецьке видання Deutsche Welle, звідки я позичив цю історію надрукувало дуже цікаву довідку: "Дивізія СС "Галичина" - українське добровольче військове формування, створене нацистами у 1943 році". Так ось - ніякої дівізіі СС з такою назвою ніколи не було, бо в СС мали право служити тільки етнічні німці, пращурів котрих перевіряли до сьомого коліна. Але були так звані "війська СС" (нім. die Waffen-SS) - військові формування загонів охорони (CC), які формували по етнічному принципу на окупованих теріторіях. Наприклад, 23-а гірничопіхотна дивізія ваффен СС «Кама» (2-а хорватська), 29-а добровольча піхотна дивізія ваффен СС «РОНА» (1-а російська) під командуванням бригадефюрера СС Броніслава Камінського, 30-а добровольча піхотна дивізія ваффен СС (1-а білоруська) та інші. Ніхто не знімає звинувачень з цих покідьків, але кожен раз тикати носом українців у дівізію "Галичина" полякам, росіянам та білорусам теж не треба.

До речі, польські добровольці наприкінці війни навіть опинились у 3-й танковій дивізії ваффен СС Totenkopf ("Мертва голова")!

І останнє... Чи знаєте ви, хто такі мішлінгі?

Мішлінги (нім. Mischlinge - "змішані", "напівкровки") - расовий термін часів нацистської Німеччини, що позначав людей, які мали предків як "арійського", так і "неарійського" (зокрема єврейського) походження. Найбільша кількість мішлінгів воювала на стороні Германії у Люфтваффе (нем. Luftwaffe). Герман Герінг (друга людина у нацистській Германії) казав, що краще за всіх знає, хто єврей, а хто ні. Найбільш відомими мішлінгами були фельдмаршал Ерхард Мільх та генерал-дер-флігер Гельмут Вільберг. Мільх навіть глазував, кажучи, що вішає свої нагороди лише на німецькій половині грудей, а на єврейській - ні.

В історії майже кожній сім'ї можна знайти свого покідька. Таким створене людство. Так саме кожний народ має своїх виродків. Але чіпляти цілим народам ярлики через вчинки окремих їхніх представників ніяк не можна, пам'ятаючи слова Іісуса Хреста, які Син Божий промовив захищаючи гріховодницю: "Хто з вас без гріха, перший кинь на неї камінь!".

На світлинах - російські добровольці з дівізії ваффен СС "Рона", польскі добровольці у дівізіїї ваффен СС "Мертва голова", мішлінг Гельмут Вільберг (генерал-дер-флігер Люфтваффе) та їх "колеги" з дівізіі ваффен СС "Галичина". Усі вони повинні сидіти на однієї лаві підсудних, а міру їх провини повинен вірішувати лише суд, а не ми з вами, перекидуючи провину за злочини проти людства з одного народу на інший...

comments powered by HyperComments