Святе місце пустим не буває

Сергей Стеблиненко  |  Вторник, 15 августа 2023, 16:06
15 серпня представники комісії Мінкульту не змогли потрапити до кількох корпусів Києво-Печерської лаври, де забарикадувалися 30 представників УПЦ Московського паханату. Вони нічого не вимагають, але не хочуть виходити з приміщень, зачинивши двері зсередини.
Святе місце пустим не буває

"Ми підозрюємо, що це паломники. Вони співають, моляться. Ми ж не проти, хай ходять молитися в храм. Але ж це приміщення готельного типу, які зараз мають бути звільнені, вони повертаються в користь держави", – сказала прессекретарка заповідника "Києво-Печерська лавра" Олеся Крамаренко.

А тепер нагадаю про анадлгічну ситуацію в росії, що закінчилася справжнім штурмом росгвадією Середньоуральського жіночого монастиря у червні 2020 року. Чи можна порівнювати жорстокі дії путінських ландскнехтів з ввічливою поведінкою української поліції? До речі, на Уралі віруючі захищали улюбленого священика, а в Києві - незаконно захоплені москвськими попами приміщення, що належать держві.

А теперь подивіться на світлини:

- на верхній зображене вигнання з москви сподвижниці лідера старообрядців протопопа Авакума - Феодосії Морозової у часи батька Петра Першого Олексія Михайловича,

- на нижній - українська поліція намагаєтся вмовити шалених фанатиків РПЦ звільнити приміщення Лаври, до якої вони не мають ніякого відношення.

comments powered by HyperComments