Північна Корея остаточно стала на сторону російської агресії проти України

Олександр Вельможко  |  Середа, 23 жовтня 2024, 17:37
Те, що Північна Корея почала надавати свої військові підрозділи росії на допомогу її агресії проти України - вже навіть не припущення, а доведений факт. Розберемося, скільки ж вояків може дати путіну його союзник Кім Чен Ин.
Північна Корея остаточно стала на сторону російської агресії проти України

Всі подробиці про участь північнокорейських військових у російській агресії проти України у нашому відеоогляді.

Інформація про наявність військових КНДР на території росії

Станом на 23 жовтня 2024 року, за даними Міністерства оборони США, є докази присутності військових КНДР на території росії.

Ця інформація була підтверджена під час виступу міністра оборони США Ллойда Остіна в Римі. За словами Остіна, наразі невідомо, яку саме роль виконують ці війська, але їхня присутність викликає серйозне занепокоєння.

Різні оцінки можливої кількості військових КНДР у росії

За даними розвідки Південної Кореї, на території росії перебувають близько 3 000 військових КНДР, які проходять підготовку для участі у бойових діях в Україні.

Ці війська розподілені по кількох військових базах у росії та проходять навчання з використання військової техніки, включаючи дрони.

За оцінками, до грудня 2024 року кількість північнокорейських військових у росії може зрости до 10 000 осіб.

Позиція президента України Володимира Зеленського

Президент України Володимир Зеленський висловив занепокоєння щодо можливої участі військових КНДР у війні на боці росії. Він закликав міжнародну спільноту звернути увагу на цей факт та вжити відповідних заходів.

Зеленський також зазначив, що Україна має інформацію про підготовку двох підрозділів північнокорейських військових, які можуть налічувати до 12 000 осіб.

Позиція США та країн Європи

США та країни Європи висловили серйозне занепокоєння щодо присутності військових КНДР у Росії. Міністр оборони США Ллойд Остін зазначив, що це питання має серйозні наслідки не лише для Європи, але й для Індо-Тихоокеанського регіону.

Південна Корея також висловила занепокоєння та закликала росію вивести північнокорейські війська. При цьому Південна Корея вже заявляє про готовність надати Україні наступальну летальну зброю, серед якої може бути бронетехніка, боєприпаси та залучити невеликий військовий контингент інструкторів до України.

Європейські країни, зокрема Німеччина та Франція, підтримали позицію США та Південної Кореї, закликаючи до міжнародного тиску на росію з метою припинення співпраці з Північною Кореєю у військовій сфері.

Як росія планує використовувати північнокорейські війська

Північнокорейські війська можуть бути використані росіянами за кількома сценаріями.

Перший - це формування з них одного чи кількох великих підрозділів рівня бригада - дивізія і залучення їх на фронт на російській території у Курській області.

Другий - залучення аналогічних великих підрозділів безпосередньо на фронті, але вже на українській території, що автоматично робить Північну Корею державою-агресором.

Третій - використання північнокорейських сил окремими невеликими розпорошеними підрозділами на фронті, які можуть підсилювати російські окупаційні війська.

І четвертий - це використання військ КНДР у тилу російської армії як поліцейські сили чи інженерні частини, відповідно, зайняті цим зараз російські підрозділи відправляються на фронт.


Армія Північної Кореї відома як найчисельніша у світі за кількістю, випереджаючи за цим показником навіть армію Китаю. При цьому реальний рівень боєздатності та мотивованості північнокорейських військ невідомий. Адже після 1953 року війська КНДР жодного разу офіційно не приймали участь у збройних конфліктах - і тому не мають реального бойового досвіду. На це також слід накласти застарілість та низьку якість значної частини озброєнь армії Північної Кореї.

Вказана максимальна кількість північнокорейських солдат, які вже прибули до росії у 12 тисяч чоловік може бути знищена повністю всього за 10-12 днів - якщо співставити їх чисельність з загальною кількістю щоденних російських втрат.

З іншого боку, росія в умовах дефіциту власної живої сили, ймовірніше за все, розплатиться за північнокорейське гарматне м'ясо відносно сучасними військовими технологіями або навіть технологіями виробництва ядерної зброї.

Те, що росія взагалі допускає використання північнокорейських військ на фронті чи в тилу, свідчить про глибоку кризу російської армії, яка не здатна мобілізовувати стільки росіян, скільки їм треба для компенсації шалених втрат та поповнення. Фактично - це ознака безвихідного, відчайдушного становища росії, яка, будучи колись другою армією у світі, ніяк не може здолати маленькі Збройні Сили України. Чому так? Тому що за російською армією не стоїть нічого окрім путіна та його грошей, а за ЗСУ стоїть весь український народ та весь цивілізований світ.

comments powered by HyperComments