Флот росії не здатен захистити сам себе: чому росіяни стріляють по Одесі та стали піратами (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Четвер, 9 листопада 2023, 17:42
Події останніх днів знову демонструють повну безпорадність та беззахисність росіян у Чорному морі. І саме тому росіяни, намагаючись помститися, вдалися до серії повітряних ударів ракетами і дронами по Одесі, а також до відвертого морського піратства.
Флот росії не здатен захистити сам себе: чому росіяни стріляють по Одесі та стали піратами (ВІДЕО)

Як ми пам'ятаємо, 4 листопада ЗСУ за допомогою авіаційних крилатих ракет Storm Shadow або Scalp завдали нищівного удару по російському флоту, а точніше - по суднобудівному заводу "Залив" у Керчі. Там стояв майже повністю готовий до здачі в екплуатацію ракетний корвет "Аскольд" типу "Каракурт" 22800. У нього, як ми бачимо, влучило три таких ракети - в тому числі у центральну надбудову, де зосереджені і пускові установки ракет "Калібр" чи "Онікс", і рубка керування, і майже всі радіоелектронні системи.

Потім були опубліковані супутнікові знімки, де видно, як до пошкодженого корабля на причалі підвели крани - щоб розпочати ремонт. А потім ми побачили і сам корвет - його центральна частина буквально розворочена та перетворилася на купу металобрухту.

Так, цей корабель не затонув. Але у його пошкодженні є корисним не лише той факт, що цей "Аскольд" майже прямо зараз не почне виконувати бойові завдання у складі чф рф. І ось чому.

По-перше, відремонтувати навіть такий невеликий корабель після настільки великих ушкоджень для обкладеної з усіх боків санкціями росії дешевше збудувати взагалі новий корабель, ніж ремонтувати ось це.

По-друге, російський флот отримав дуже гучного ляпаса та відверто взяв за щоку. Тому що район Керчі завдяки оцьому мосту був чи не найзахищенішим з точки зору ППО місцем на росії. І що ми бачимо? А ми бачимо, що ЗСУ безперешкодно вдарили по найзахищенішому місцю та добилися дуже важливого результату. І тому заяви українського командування, що свого часу буде знищено і сам Керченський міст - у слушний момент - мають під собою міцну основу.

По-третє, стало відомо, хто і як навів на ціль українські ракети. Інформацію про точні координати та час перебування корвету "Аскольд" злив українським спецслужбам командир іншого російського корабля - ракетного корвету "Інгушетія", досить нового, досить сучасного, але зовсім невдалого корабля. Звуть його Олександр Єрмоленко, і він злив дуже цінні розвідувальні дані всього за 1,5 тисячі доларів. Тобто, треба розуміти жалюгідний рівень забезпечення вищих офіцерів російського флоту, які зливають інформацію за вартість пари нових "айфонів" та величезний рівень корупції та казнокрадства серед російських офіцерів. 

І тому росіяни майже відразу відразу спробували помститися. 

Вже увечері 5 листопада, наступного дня, вони пошкребли по сусєкам та нашкрябали аж 40 штук дронів-шахедів, більшість з яких направили на Одеську область - 24 з них тоді збили. А також спромоглися запустити по Одесі дві ракети, намагаючись поцілити по важливій інфраструктурі. Але одна з ракет розірвалася у руїнах промзони заводу "Краян". А інша промазала і замість одеського порту влучила прямо у проїжджу частину вулиці Софіївської біля Художнього музею з головним стратегічним результатом у вигляді перерви руху найдовшого одеського трамвайного маршруту аж на 4 дні. Ось такі точні російські ракети.

Зрозумівши всю жалюгідність свого ракетного удару з точки зору досягнутих результатів, росіяни спочатку почали розганяти фейки. А потім вдалися до відкритого морського піратства. 

8 листопада з одного з своїх літаків тактичної авіації росіяни випустили протирадіолокаційну ракету Х31, яка влучила у торгівельне судно під прапором Ліберії, яке як раз входило в один з морських портів. На судні пошкоджено надбудову. Загинув лоцман - українець, одесит Сергій Сурін, поранено троє філіпінських моряків. Це була перша відкрита атака нейтрального торгівельного судна з моменту запуску судноплавного коридору, гарантованого українською владою та українським флотом. Мало того, це була перша атака торгівельного судна після того, як у найперші дні війни на рейді порту Одеси було обстріляно кілька суден - після чого аж до 8 листопада 2023 року напади на судна припинилися.

За конкретними ж пілотами та іншими офіцерами, які приймали участь у піратському нападі на ліберійське судно, у піратських атаках на Одесу та взагалі у всій цій війні стоїть лише одна людина, точніше - одна потвора. Це головний пірат росії, самі знаєте хто. А що роблять зазвичай з піратами, якщо їх впіймають живими, не знищивши, як скажених тварюк? А їх просто вішають на реї. Тому і цього недолугого бункерного дідугана очікує та ж доля.

comments powered by HyperComments