Флот росії відступає, підводний човен знищено (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Понедельник, 18 сентября 2023, 18:12
Аналізуємо події у Чорному морі та діяльність російського флоту після нищівного ракетного удару по Севастополю, коли фатальні ушкодження отримали два кораблі, що стояли у доках на ремонті.

Всі деталі та унікальні кадри знищеного підводного човна "Ростов на Дону" можна побачити у відеоогляді.

Після цього удару, який відбувся 13 вересня, ті три боєздатні російські десантні кораблі проекту 775, які ще залишилися у росіян. переведені до Азовського моря - щоб забезпечувати логістику окупаційної армії через Керченську протоку. Вони думають, що для них так буде безпечніше відносно можливих атак морських дронів. 

Одночасно залізнична частина Керченського мосту більше не використовується для перевезень палива. Замість мосту, залізничні цистерни перевозять на поромах. І це вже спричинило паливну кризу у окупантів в Криму.

Ми бачимо фото підводного човна "Ростов на Дону", який як раз і був уражений разом з ВДК "Мінськ" у доках Севастопольського морського заводу.

Видно розворочену носову частину - по палубі, а також велику пробоїну від внутрішнього вибуху у середній частині по правому борту. Уражено перші три відсіки - торпедний, з торпедними апаратами та 4 пусковими установками для ракет "Калібр", командний з центральним постом керування та житловий відсік. Тобто, ті три відсіки, де були сконцентровані найважливіші системи керування та озброєння корабля. 

На щастя росіян, на підводному човні під час ремонту був вивантажений боєкомплект - 18 торпед та 4 ракети. Інакше цей "Ростов на Дону" б від влучення ракети просто б розірвало на шматки.

Також під час цього ракетного удару по непідтвердженим даним був уражений один з фрегатів проекту 11356 - "Адмірал Макаров" чи "Адмірал Ессен". На свіжих космічних знімках ми можемо побачити, як один з цих однотипних фрегатів тягнуть по Севастопольській бухті буксирами - і ми поки що не знаємо, чи це він так маневрує, не в змозі самостійно розвернутися, чи це його тягнуть ушкодженого на ремонт. 

Одночасно завершилися навчання "Сі-Бриз", які проходили біля гирла Дунаю на базі флоту Румунії у формати Україна - НАТО. На них на основі набутого досвіду сторони домовилися спільно розчищати Чорне море від російських мін, якими росіяни щедро забруднили все море.

comments powered by HyperComments