Ракетний удар по Одесі: підсумки

Олександр Вельможко  |  Вторник, 15 августа 2023, 10:10
Напередодні увечері я побачив основні місця, де були найбільші пошкодження та ураження в Одесі внаслідок ракетного удару в ніч на 14 серпня.
Ракетний удар по Одесі: підсумки

В ніч на 14 серпня росіяни атакували Одесу, випустивши 8 ракет "Калібр" та 15 дронів-камікадзе типу "шахед" - все це було збито ППО. Але падіння уламків спричинило пожежі та пошкодження будинків.

Основні деталі у відеоогляді та фотогалереї.

В тому числі згорів вщент супермаркет Fozzy, пожежу в якому гасили аж до вечора. Відбудовувати його не будуть. Загорілася будівля студентського гуртожитку в центрі Одеси. Загалом також пошкоджено 7 міських навчальних закладів, це школи та дитячі садки, а також і деякі вищі навчальні заклади. та 4 медичні установи, зокрема пологовий будинок.

Загалом станом на 16:00 в Одесі зафіксовано пошкодження 296 будинків, вибуховою хвилею розбито 1460 вікон загальною площею близько 2,5 тис. кв.м. Більшість будинків мають легкі пошкодження накшталт вибитих вікон і тому подібного.

Найбільше шкоди місту завдали два вибухи від збитих російських ракет. Один - приблизно між площею Льва Толстого та вулицею Тираспольською, другий - в районі супермаркета Fozzy.

Комунальні служби активно працюють над ліквідацією наслідків нічної атаки. 

Нагадаємо, станом на 11 годину дня в Одесі нарахували 203 пошкоджених будинки, а станом на 8 ранку було виявлено 113 пошкоджених будівель.

comments powered by HyperComments